• Startschot van het praktisch verkeersexamen.
• Startschot van het praktisch verkeersexamen. (Foto: Jan Kok)

Capelse kinderen doen verkeersexamen

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op maandag 23 mei is in Capelle het startsein gegeven voor het verkeersexamen. Verdeeld over twee examendagen doen 550 leerlingen van veertien Capelse basisscholen mee. 


De kinderen fietsen een route door de buurt om te laten zien dat ze de verkeersregels goed kunnen toepassen. Op diverse punten op het parcours beoordelen vrijwilligers hun verrichtingen. Als de leerlingen het examen halen, ontvangen ze een officieel verkeersdiploma.

De start van het verkeersexamen vond plaats op het Stadsplein van Capelle. Wethouder Struijvenberg gaf het startsein door een speciaal verkeerslicht op groen te zetten. “Veel kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school en begeven zich dus vaker en zelfstandiger op andere routes in de stad. Het drukke verkeer brengt altijd gevaar met zich mee, dus het is belangrijk dat de kinderen de verkeersregels kunnen dromen”, aldus de wethouder.

Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. De kinderen hebben de route van het praktijkexamen van te voren geoefend. Op deze manier kunnen ze hun aandacht volledig richten op het toepassen van de verkeersregels.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan