• Afscheid van Wilma Verschuren.
• Afscheid van Wilma Verschuren. (Foto: Aangeleverd)

Afscheid van emigrerende ‘supervrijwilliger’ Wilma Verschuren

  •   keer gelezen

CAPELLE • Bewoners van de Rondelen hadden voor woensdag 18 mei een afscheidsfeestje georganiseerd voor Wilma Verschuren. Zij heeft zich lang heeft ingezet voor de buurt en gaat nu emigreren.


Het grote applaus en gejoel als Wilma binnenkomt in het zaaltje op het gemeentehuis zegt genoeg. Binnenkort moeten de bewoners van De Rondelen het zonder hun ‘buurtmoeder’ doen, als Wilma verhuist naar het verre Turkije.

Trots
Wethouder Veiligheid Ans Hartnagel overhandigt Wilma namens gemeente en wijkpartners een cadeaubon. Ans Hartnagel: “Onze eerste kennismaking was op mijn werkkamer, tien jaar geleden, met een groepje buurvrouwen. Jullie maakten je grote zorgen over je portiek. Het was een tikkie gevaarlijk toen, met wapengeweld en drugs. Sinds die tijd ben je constant bezig geweest voor de buurt. Er is door jou en andere bewoners zoveel bereikt in de Rondelen: daar mogen jullie hartstikke trots op zijn.”

Kinderactiviteiten
Wilma: “Acht jaar geleden zeiden ze, “Er is hier niks te doen voor kinderen”. Toen zijn we dat zelf gaan organiseren. Eerst met paaseieren verstoppen en een paaslunch. Dat was zo leuk dat we gelijk de woensdagmiddagclub hebben opgezet – met soms wel 20 kinderen per keer.” Wilma heeft zelf geen kinderen, maar wel een ‘kinderhart’, volgens eigen zeggen.

Boek
Behalve activiteiten en speeltoestellen voor kinderen, organiseerde Wilma ook Kleuren voor volwassenen. Buurvrouw Lianne: “Daar word je zo heerlijk rustig van.” Buurtcoach Miranda de Bus overhandigde haar een prachtig boek met foto’s, anekdotes en tekeningen van alle buren. Miranda: “Zo mooi hoe jij je hart openstelt voor iedereen die je tegenkomt.”

Feestje
Het afscheidsfeestje van Wilma werd georganiseerd door stadsmarinier Salomon Haile, wijkbeheerder Bert van Ballegooijen van Havensteder en buurtcoach Miranda de Bus van Welzijn Capelle. Salomon: “Maar het is er toch vooral gekomen door haar buurtgenoten zelf. Al een halfjaar van tevoren vroegen ze steeds: “We gaan toch wel een verrassingsfeest voor Wilma houden, hè?” En de grootste aanstichtster was Ilvarette.” Bewoonster Ilvarette neemt het stokje over van Wilma wat betreft de kinderactiviteiten.

Alles wat ze voor de buurt deed, heeft ze met liefde gedaan, zegt Wilma – vooral de activiteiten voor de kinderen. Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan: ‘Daar (in Turkije, red.) ga ik waarschijnlijk ook weer activiteiten voor kinderen organiseren.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan