• Het hoogste punt van de bouw wordt gevierd.
• Het hoogste punt van de bouw wordt gevierd. (Foto: Jan van der Arend)

Smits Auto maakt positieve nieuwe start

  •   keer gelezen

CAPELLE • Smits Auto in Capelle werd op 18 november 2021 in de as gelegd bij de grote brand aan de Radarstraat. De wederopbouw werd afgelopen week gevierd, toen het hoogste punt van de nieuwe staalconstructie was bereikt. Eigenaar Bram Smits wil iedereen bedanken die een aandeel heeft gehad in de positieve ommekeer.


“Het was even een officieel moment om bij stil te staan”, blikt Bram Smits terug op de viering van het hoogste punt. “We hebben het gevierd door een toost uit te brengen met onze familie en iedereen die geholpen heeft. Dat was een mooi moment; ons nieuwe bedrijf krijgt vorm en dat voelt goed.”
“Normaal is de officiële start van de bouw de eerste paal. Maar omdat wij op dezelfde vloer gaan bouwen, hebben we gekozen voor het hoogste punt van de nieuwe constructie”, verklaart Bram Smits.

Steun

Bram Smits voelt zich in de afgelopen periode gesteund door allerlei partijen. “Medewerkers en familie hebben ons enorm geholpen, en we hebben ook veel steunbetuigingen gekregen van klanten. Ook de gemeente heeft ons snel een vergunning verleend om snel weer op te kunnen bouwen. We hebben die vergunning voor de kerstvakantie aangevraagd en die is binnen de termijn afgegeven. We willen eigenlijk alle betrokken partijen oprecht bedanken voor de medewerking.”

Lang stilstaan bij de grote brand wil Bram Smits niet, omdat daar al genoeg over gezegd en geschreven is. Toch blikt hij kort terug op die novemberavond. “In de auto kreeg ik een telefoontje. Dan sta je daar met z’n allen te kijken. Met een traantje, maar wel meteen met de gedachte dat we het bedrijf weer moesten opbouwen. De knop ging om, om weer door te kunnen gaan.”

Gelukkig kon Smits Auto tijdelijk terecht in een pand in de nabijgelegen Kompasstraat, omdat dit pand net leeg was komen te staan. Daarbij zijn wij ook bijzonder geholpen door de vorige eigenaar.
Smits Auto was eigenaar van het pand waarin Felyx de huurscooters had opgeslagen. Bram Smits kan verzekeren dat dit bedrijf niet meer terugkomt als de gebouwen herbouwd zijn. ‘Dat hebben wij de buurtbewoners ook beloofd.”

Als de volledige herbouw van het garagebedrijf voorspoedig verloopt, kunnen de eerste klanten voor de zomervakantie weer verwelkomd worden. “Deze week beginnen we met de constructie van het dak en later worden de zijwanden geplaatst”, aldus Bram Smits.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan