Foto: 123rf.com

IVN organiseert fietstocht door Hitland

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op zondag 29 mei kunnen belangstellenden samen met een IVN Natuurgids verkennen wat de natuur zo aan het begin van de zomer in Hitland allemaal te bieden heeft. 


Dan is er een fietsrondje langs de verschillende landschappen in het gebied: bospercelen en bosschages, veenweide, rivieroever. In het buitendijkse gebied wordt een uitstapje te voet gemaakt, op zoek naar de bever. De tocht leidt langs allerlei markante, historische plekken, zoals oude steenovens en het monument bij de bijna-dijkbreuk van 1953.

De vertreklocatie is het parkeerterrein bij het gemaaltje onder aan de IJsseldijk (Groenendijk), vlakbij de bebouwingsgrens van Capelle aan den IJssel, waar de Klaas Klinkertkade (fietspad) uitkomt op de Groeneweg. Verzamelen vanaf 10.45 uur; vertrek 11.00 uur; duur van de fietstocht is twee uur.

Deze fietstocht eindigt bij uitspanning De Dames aan de Groenendijk, waar ter afsluiting ieder iets kan nuttigen (op eigen kosten). Aanmelding is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld: ivnrotterdam@gmail.com. Deelname is gratis. Neem iets te drinken mee, voor een korte stop onderweg.

Meer info: https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken/activiteiten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan