• Evi voor het theater in Maastricht.
• Evi voor het theater in Maastricht. Foto: Privéfoto

Capelse Evi (11) speelt in ‘Hij Gelooft in Mij’

Algemeen 671 keer gelezen

CAPELLE • Volgens haar ouders is Evi Mangelaars al sinds haar geboorte in de ban van zingen en dansen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de 11-jarige Capelse op de planken staat in theaters. Sinds vorig jaar heeft ze een bijzondere rol te pakken: de jonge Rachel Hazes in de grote, landelijke musical ‘Hij Gelooft in Mij’.

Volgens moeder Jeannette heeft Evi best een lange weg afgelegd voor ze deze mooie rol kreeg. “Ze had al verschillende audities gedaan en iedere keer kwam ze tot de finale. Maar dan werd ze het net niet. Bij ‘The Sound of Music’ was ze net een paar centimeter te lang. Voor Dolfje en Wolfje speelde ze ook goed, maar het lengteverschil met Dolfje was weer te groot. De producenten hebben een bepaalde visie en daar moet het net tussen passen.”
Vader Michel vult aan: “Het moet maar net goed vallen. Of je een rol krijgt, ligt echt aan de specifieke eigenschappen die je hebt.” Evi vond het ‘heel leuk’ toen zij te horen kreeg dat zij uitgerekend deze rol zou krijgen.
In de musical heeft Evi vier momenten waarop zij op het podium verschijnt, inclusief een scene waarin zij als jonge Rachel de hoofdrol heeft. Ze legt uit wat er voorafgaand aan een voorstelling gebeurt. “Ieder castlid oefent voor zichzelf. En dan net voor de voorstelling gaan we de stem opwarmen, dan het haar laten doen bij de kapper, daarna omkleden en de zender pakken. Dan is het alweer tijd om op te gaan. Het gaat allemaal heel snel. En op het moment dat ik geen rol heb, zitten we achter de schermen spelletjes te doen en te kletsen.”

Musicals en films

Hoewel dit de grootste klus voor Evi is, is het zeker niet haar eerste. Naast musicals vervult Evi soms ook rollen in films. Moeder Jeannette somt op. “Ze heeft een rol gehad in Gestalkt, het tv-programma Home Alone op SBS 6, Sprookjessprokkelaar, Opa Brom, De Beer. Ook had ze een bijrol in The Lyrebird, een film die wel in Amerika uitkwam, maar hier door de coronacrisis nooit in de bioscopen te zien was. Leuke dingetjes, maar nog niet zo groot als dit. Daar zijn wij heel blij mee, maar vooral heel trots op. Evi is gewoon Evi; ze gaat gewoon buiten met vrienden spelen en dan hoor je ze er nooit over. Maar zodra wij haar wegbrengen en zij door de artiesteningang gaat, verandert ze en dan staat ze even later alleen op dat grote podium solo te zingen. Maar op de terugweg gaat de knop weer om.” Op de vraag of spelen in musicals of in films leuker is, antwoordt Evi stellig ‘musicals’. “Omdat je meer leert en ervaart op het podium. Er is toch meer interactie met het publiek.”

Evi staat volgens vader Michel met theater op en gaat ermee naar bed. Na school wil Evi dan ook doorgaan met haar droom en een carrière op de planken nastreven. 

Het theaterseizoen met ongeveer 30 voorstellingen waarin Evi speelt is nu halverwege. De komende weken wachten wat ‘thuiswedstrijden’; dan staat Evi met diverse shows in het Luxor Theater in Rotterdam.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42