Foto:

Campagne ‘Steek jij je hand uit’ van start

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op donderdag 12 mei wordt de aftrap verricht voor de campagne ‘Steek jij je hand uit’. Dit wordt gedaan door burgemeester Peter Oskam op het Comeniuscollege in Capelle aan de IJssel. 


De campagne ‘Steek jij je hand uit’ is bedoeld om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast is het doel het voorkomen en verminderen van criminele, seksuele en arbeidsuitbuiting onder jongeren.

Naast burgemeester Peter Oskam zijn circa 30 leerlingen en docenten hierbij aanwezig. De burgemeester gaat in gesprek met leerlingen en docenten over mensenhandel en uitbuiting.
Op www.steekjijjehanduit.nl worden jongeren met korte aantrekkelijke filmpjes geïnformeerd over de gevaren van uitbuiting. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het uitlenen van de pinpas en pincode, het rondbrengen van drugspakketjes of het verrichten van seksuele handelingen onder dwang. Slachtoffers van deze en andere vormen van mensenhandel vertellen hun verhaal.

Verder wordt er door middel van posters en flyers op plekken waar veel jongeren komen informatie gegeven. Voor docenten is er een website met uitleg over lessen om het onderwerp in de klas te bespreken, staan tips om een gesprek met een leerling aan te gaan en informatie over hulpverlening. Ook voor ouders is er een pagina met informatie, tips en hulp.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan