Afbeelding

Campagne ‘Steek jij je hand uit’ van start

Algemeen 241 keer gelezen

CAPELLE • Op donderdag 12 mei wordt de aftrap verricht voor de campagne ‘Steek jij je hand uit’. Dit wordt gedaan door burgemeester Peter Oskam op het Comeniuscollege in Capelle aan de IJssel. 

De campagne ‘Steek jij je hand uit’ is bedoeld om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast is het doel het voorkomen en verminderen van criminele, seksuele en arbeidsuitbuiting onder jongeren.

Naast burgemeester Peter Oskam zijn circa 30 leerlingen en docenten hierbij aanwezig. De burgemeester gaat in gesprek met leerlingen en docenten over mensenhandel en uitbuiting.
Op www.steekjijjehanduit.nl worden jongeren met korte aantrekkelijke filmpjes geïnformeerd over de gevaren van uitbuiting. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het uitlenen van de pinpas en pincode, het rondbrengen van drugspakketjes of het verrichten van seksuele handelingen onder dwang. Slachtoffers van deze en andere vormen van mensenhandel vertellen hun verhaal.

Verder wordt er door middel van posters en flyers op plekken waar veel jongeren komen informatie gegeven. Voor docenten is er een website met uitleg over lessen om het onderwerp in de klas te bespreken, staan tips om een gesprek met een leerling aan te gaan en informatie over hulpverlening. Ook voor ouders is er een pagina met informatie, tips en hulp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15