Foto:

PCB de Horizon in race voor verkeersplein

  •   keer gelezen

CAPELLE • PCB de Horizon uit Capelle maakt kans om een ANWB Verkeersplein te krijgen. Met zo’n verkeersplein kunnen schoolkinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties.


Omdat de fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen volgens de ANWB afneemt, organiseert de bond dit jaar opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Juist omdat basisschoolkinderen nog volop in ontwikkeling zijn kunnen zij verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Het voornaamste doel van een ANWB Verkeersplein is dat zij veilig kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Daarnaast wil de ANWB met verkeerspleinen de kennis over de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten.

PCB de Horizon over de nominatie: “De verkeersveiligheid rondom onze school is goed. Er is veel actie gevoerd om de schoolomgeving veilig te houden tijdens het halen en brengen van de leerlingen. Wij zijn een dorpsschool midden in een woonwijk, op een woonerf. Het is voor alle kinderen goed om met de verkeersregels in aanraking te komen. Door de handelingen daadwerkelijk te doen, blijven de regels beter hangen en dat is in het belang van de verkeersveiligheid van onze kinderen. Wij vinden het daarom belangrijk en leuk om een verkeersplein te hebben. Onze leerlingen kunnen de regels die ze in de klas leren dan ook toepassen tijdens de buitenlessen. We willen de kinderen dagelijks laten spelen op het verkeersplein.”

In Zuid-Holland zijn er 40 scholen genomineerd; de winnaar krijgt een verkeersplein. Stemmen kan nog tot 25 mei via https://static.flowapp.nl/anwb/fonds/.               
                                                                                                                     

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan