Foto: Aangeleverd

‘Doe Mee Kerk’ terug in Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • Na een afwezigheid van ruim twee jaar wordt op zondag 15 mei weer Doe Mee Kerk gehouden in en om de Schenkelkerk (Bermweg 29b).


Doe Mee Kerk biedt een open gemeenschap waar mensen vrijblijvend bijbelverhalen en het christelijk geloof kunnen ontdekken. Dit keer is het thema ‘kiezen’ en het verhaal van Ruth staat centraal. Om 15:00 uur gaan de deuren open. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Doe Mee Kerk begint met zelf ontdekken. Nu eens niet zitten en luisteren, maar met je handen aan de gang. Er zijn zeker zes ontdekvormen om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met het verhaal van Ruth.

Deze vorm van kerk-zijn is er voor iedereen, ongeacht leeftijd of overtuiging. Het is leuk met (klein-)kinderen, maar ook met een buurvrouw of kerkmaatje of alleen. Ook mensen die al heel lang niet meer een kerkgebouw van binnen hebben gezien, blijken aangesproken te worden door deze ontdekkende manier van omgaan met bijbelverhalen. Voor het coronavirus bezocht jaarlijks zo’n 20.000 mensen één van de honderd ‘kliederkerken’ in Nederland.

Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen zoals zand en stenen, maar ook met hobbymaterialen, bouwmaterialen en spelvormen. In een korte viering is er ruimte om met elkaar te bespreken of en waar het gekozen bijbelverhaal heeft aangesproken en krijgt het verhaal van toen ook betekenis voor nu. Doe Mee Kerk wordt afgesloten met een gezamenlijke, informele maaltijd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan