• Roxana Kroon, finaliste van de Miss Curve Nederland verkiezing.
• Roxana Kroon, finaliste van de Miss Curve Nederland verkiezing. Foto: Annemarie van der Ploeg

Miss Curve-finaliste Roxana Kroon: “Iedereen is gelijk, prachtig en uniek”

4 mei, 13:30 Algemeen 617 keer gelezen

CAPELLE • Roxana Kroon (34) is een van de vijf finalisten uit haar categorie Mrs Curve Nederland in de Miss Curve Nederland verkiezing. Zij zal stralen op de catwalk in de grote finale op 11 juni in Emmeloord.

“Het is toch wel een beetje buiten mijn comfort zone, want ik ben totaal niet gewend om in de belangstelling te staan of op een podium te staan”, vertelt Roxana. “Dat vind ik heel spannend, want ik ben altijd wel onzeker geweest. Dit is een hele stap voor mij, maar ik merk dat ik stapje voor stapje sterker wordt. Mijn dochter van bijna vijftien en ik zagen een oproep op TikTok en Instagram en zij vond dat ik me moest aanmelden. Ik vond het heel spannend, maar heb dat gedaan. Ik was het al een beetje vergeten toen er een email kwam dat ik door was naar de casting. En toen kwam die spannende grote dag. Zo is mijn avontuur begonnen.”

Er moet hard gewerkt worden voorafgaand aan de grote finale. Roxana: “Tot de grote finale hebben we elke zondag training in Emmeloord: catwalk training, presentatie training, social media training. Pas geleden hebben we stemfoto’s mogen maken en nog veel meer leuks. Allemaal om wat sterker en zelfverzekerder te worden en te kunnen ‘shinen’ op de catwalk op 11 juni. Ook wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken, want ik wil aan iedereen laten zien dat je ook met een maatje meer mee kunt doen aan een miss verkiezing en niet onzeker hoeft te zijn. Ik ben onwijs dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en ik kijk ernaar uit om te stralen op 11 juni op de catwalk. Ik heb al in een aantal kranten mogen staan en kom nog live op radio bij Radio Capelle.”

Roxana had totaal niet verwacht door de casting te komen. “Er waren heel veel aanmeldingen, dus voor mij was het al een overwinning dat ik naar de casting mocht. Ik ben heel dankbaar en ik vind het ook gewoon heel belangrijk dat ook vrouwen met een maatje meer gezien mogen worden. Ik ben van heel ver gekomen, heb anorexia gehad, maar sta nu sterk in mijn schoenen. Ik vind gewoon dat iedereen er mag zijn, of je nou slank of wat voller, blank of donker, het maakt niet uit. Iedereen is gelijk. Iedereen is prachtig en uniek. Ikzelf ben gezegend met mijn prachtige gezin. Mijn man, die al 20 jaar mijn partner is, heeft me overal doorheen getrokken. Hij is mijn steun en toeverlaat die mij laat inzien dat ik er gewoon mag wezen.”
Stemmen op Roxana kan op Facebook Roxana Kroon en op Instagram @roxanamelissant.

Annemarie van der Ploeg 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Twee bruggen bij Couwenhoekseweg vervangen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Treinverkeer plat door NS-staking op 26 augustus Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Extra zoet water tegen verzilting IJssel en Lek Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ladies night in Wijkcentrum Schollevaar Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Veertiende Ronde van West in beeld FOTOREPORTAGE 17 aug, 19:00
Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 aug, 18:30
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 17 aug, 16:30
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 17 aug, 14:43