• Leerlingen obs De Tweemaster halen 9000 euro op met sponsorloop.
• Leerlingen obs De Tweemaster halen 9000 euro op met sponsorloop. Foto: Aangeleverd

Sponsorloop obs De Tweemaster voor Roparun groot succes

Algemeen 851 keer gelezen

CAPELLE • Ruim 400 leerlingen van Obs De Tweemaster hebben meegedaan aan een sponsorloop op school. De kinderen hebben 9.000 euro opgehaald voor Roparun Team 78 Capelle - Stichting Roparun. 

Roparun Team 78 Capelle organiseerde dit sportieve sponsorevenement samen met de school. Het team van de gemeente Capelle aan den IJssel doet met Pinkersteren voor de 17e keer mee met de Roparun. De Roparun is de langste non-stop estafetteloop van de wereld, met als uniek doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de Stichting Roparun. De Stichting Roparun heeft als motto: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Jan Willem Groenink, teamcaptain van Team 78: “Als team zijn wij altijd op zoek naar manieren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onze zieke medemensen. Een leuke manier is om kinderen op een sportieve manier te betrekken bij het goede doel. Wij zijn daarom ook heel blij dat wij samen met de Tweemaster deze sponsorloop hebben kunnen organiseren”. 

De directrice van obs De Tweemaster, Marloes Schimmer, is blij met het verloop van de sponsorloop. “Een warming-up met alle klassen, geopend door de wijkwethouder van Oostgaarde Marc Wilson, was een mooi begin van deze ochtend. Om de beurt zijn de klassen daarna de rondjes gaan rennen, aangemoedigd door ouders, leerkrachten en Team 78. Alle kinderen hebben erg hun best gedaan. Zowel met het geld inzamelen als met het rennen. Ik ben trots op al deze kanjers.”

Aan het einde van de ochtend vond de prijsuitreiking plaats. De drie leerlingen met het hoogst opgehaalde bedrag zijn in het zonnetje gezet en ook de beker voor de klas met de beste inzet tijdens de sponsorloop is uitgereikt. Maar de grote finale was natuurlijk het bekend maken van het opgehaalde bedrag. Obs De Tweemaster kon namens alle leerlingen een cheque van 9.000 euro overhandigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 20 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 21 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws gisteren
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02