• Jeffrey Rijsdijk gaat met plezier nog een seizoen door bij Capelle.
• Jeffrey Rijsdijk gaat met plezier nog een seizoen door bij Capelle. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Jeffrey Rijsdijk wil kampioensdroom invullen

Algemeen 649 keer gelezen

CAPELLE • Na twaalf jaar betaald voetbal en drie seizoenen op het hoogste amateurniveau sloot Jeffrey Rijswijk zich deze zomer aan bij zaterdag-Hoofdklasser Capelle. Zijn doel: kampioen worden. 

“De laatste keer dat ik dat meemaakte was ik nog jeugdspeler”, glimlacht de inmiddels 34-jarige oud-prof van Sparta, FC Groningen. FC Dordrecht, Go Ahead Eagles en Almere City FC. Het lijkt mij geweldig om met Capelle zo’n prijs te pakken en de kans dat ons dat gaat lukken is nog altijd zeer aanwezig. Zelfs na een beroerd paasweekend waarin we verloren van Achilles Veen en gelijkspeelden tegen hekkensluiter Rijsoord. Ja, dat waren wel even twee dompers. We hoopten onze koppositie juist te verstevigen en dan loop je tegen onverwacht puntverlies op en zie je concurrent FC Rijnvogels weer naderen. Het is zaak om in de resterende zes wedstrijden alles te geven en vol te gaan voor het hoogst haalbare. Ik hoop daar een goede bijdrage aan te leveren. In de eerste seizoenshelft was ik niet volledig fit. Sinds de winterstop voel ik me weer honderd procent. Er is mij alles aan gelegen om daarmee het elftal goed van dienst te zijn.”

Bewust

Zijn overstap naar Capelle de afgelopen zomer was een bewuste keuze, vertelt Jeffrey Rijsdijk. “Bij mijn vorige club Kozakken Boys werd het voetbal semiprofessioneel benaderd. Ik vond dat iets teveel van het goede worden in combinatie met mijn nieuwe fulltime baan.” 

“Hoewel Capelle ook serieus met presteren bezig is, merk ik dat de belasting wat lager is. Ook prettig is dat de club goed aan te rijden is vanuit waar ik woon, in Rotterdam-Nesselande. In een paar minuten ben ik op de training, ideaal. Daarnaast geniet ik van het clubleven en mijn ploeggenoten. Er hangt een fijne sfeer.”

Droom

Aan zijn leven als beroepsvoetballer denkt Jeffrey Rijsdijk met plezier terug. “Het waren overwegend mooie jaren”, zegt hij. “Als jongetje droomde ik ervan om prof te worden en ik kreeg de kans om het invulling te geven. Dat kan lang niet iedereen mij nazeggen. Jammer was alleen dat ik in mijn FC Groningen-periode zwaar geblesseerd raakte aan mijn knie en anderhalf jaar uit de roulatie was. Dat gaf een knik in mijn sportloopbaan. Ik moest weer terug naar af. Bij FC Dordrecht kwam ik weer aardig terug in mijn oude doen, waarna ik nog twee jaar in de Eredivisie heb mogen spelen bij Go Ahead Eagles. En nu bij Capelle speel ik vooral omdat ik het spelletje nog zo mooi vind. Komend seizoen ga ik door op ‘t Slot. Hopelijk in de derde divisie. Dat zou top zijn.”

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 7 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15