• Esther Lezer, initiatiefnemer van een nieuwe zelfhulpgroep.
• Esther Lezer, initiatiefnemer van een nieuwe zelfhulpgroep. Foto: Annemarie van der Ploeg

Capelse Esther Lezer start nieuwe zelfhulpgroep

Algemeen 618 keer gelezen

CAPELLE • De Capelse Esther Lezer heeft het initiatief genomen om een zelfhulpgroep te starten. Iedereen mag aanschuiven.

Esther Lezer is 46 jaar en woont samen met haar zoon in de wijk Schenkel. Uit eigen gemis heeft zij het initiatief genomen om een zelfhulpgroep voor mensen met psychische klachten of psychische problemen te starten. Met hulp van diverse organisaties is het haar gelukt dit te verwezenlijken. Binnenkort start de zelfhulpgroep in Huis van de Wijk Middelwatering.

“Ik ben dankzij mijn vrijwilligerswerk bij CAPSLOC op het platform ‘Maak Capelle’ terechtgekomen. Ik ben met buurtcoaches in gesprek gegaan en zo is het initiatief op dit platform terechtgekomen. Daarna heb ik vele donaties mogen ontvangen. Op dinsdag 3 mei gaan we van start in Huis van de Wijk Middelwatering aan de Reigerlaan 66 in Capelle. De komende drie maanden is er op de dinsdagavond plek voor mensen die psychische klachten of psychische problemen hebben en niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Ik wil die mensen graag een plek geven om verbinding, herkenning en steun te vinden. Voor mij was zoiets er niet. Vandaar dat ik dit ben gestart. Mijn dank gaat uit naar platform ‘Maak Capelle’, Huis van de Wijk Middelwatering, ‘Welzijn Capelle’ maar ook naar de gemeente Capelle aan den IJssel, die allen hun steentje hebben bijgedragen om mij te stimuleren en aan mijn toekomst te werken. Ik ga dit samen met professionals van ‘Welzijn Capelle’ doen. Ik heb al trainingen gehad maar ga me in de toekomst nog meer hierin verdiepen. Als vrijwilliger bij CAPSLOC kon ik gratis trainingen volgen via ‘Capelle Doet”, legt Lezer uit.

De avonden beginnen met een inloop om 18:45 uur. Het programma start om 19:00 uur. Lezer: “Later aanschuiven mag ook. Als mensen niet alleen willen komen, mag er een begeleider meekomen. Iedereen kan gewoon anoniem blijven. Aanmelden hoeft niet. Mensen die willen meedoen die mogen gewoon komen. Ik heb voor iedereen een map met een kleur. Daarin zit bijvoorbeeld een opdracht. Sommige mensen vinden het lastig om te gaan praten. Hierin zit dan een stukje inspiratie. De achterliggende gedachte van de kleuren is: het maakt niet uit welke kleur je bent; we zijn allemaal gelijk en moeten geen oordeel hebben over de achtergrond van een persoon of over het probleem dat wordt besproken. Er zitten leuke opdrachten bij, zoals: noem vijf pluspunten van jezelf of teken een kaart van jezelf. Misschien zit er een stukje spiritualiteit in om mensen thuis te leren mediteren en ze zo eventjes in een andere flow te krijgen. Ik hoop ze een stukje andere uitdaging te bieden om zo een dag iets aantrekkelijker te krijgen. Ik zorg ook voor informatie over verschillende soorten psychische stoornissen die men in kan zien. Ik wil ook met Huis van de Wijk overleggen of de mappen hier door iedereen die daar behoefte aan heeft ingezien kunnen worden.”

Meer informatie over de zelfhulpgroep is te vinden op de facebookpagina ZELFHULPGROEP Capelle aan den IJssel en Instagram: @zelfhulpgroep.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15