Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kerken vieren Pasen met CaPassion

24 apr, 09:30 Algemeen 411 keer gelezen

CAPELLE • Op Stille Zaterdag zijn door de gezamenlijke kerken in Capelle aan den IJssel het lijden en sterven van Jezus herdacht. 

In analogie met de landelijke ‘Passion’ zijn drie groepen met een groot wit kruis naar het Stadsplein getrokken. Hier aangekomen zijn deze kruizen verbonden tot één kruis en dit is midden op het plein opgesteld. Dit evenement is CaPassion genoemd en de organisatie hoopt hier een traditie van te maken, al kan de invulling per jaar verschillen.

Er is gelegenheid geboden om een boodschap aan God te zenden en deze op het kruis te bevestigen. Een persoonlijke boodschap in een gesloten briefje of een open boodschap, die iedereen kon lezen. De gesloten boodschappen blijven verborgen en alleen zichtbaar voor God. De open boodschappen zullen de komende weken in verschillende kerken in gebeden worden meegenomen.

Op het Stadsplein heeft een korte viering plaatsgevonden onder leiding van dominee Rob Vreugdenhil. Uit de Bijbel is het verhaal van Goede Vrijdag voorgelezen, de kruisiging, maar ook de Opstanding heeft aandacht gekregen. Het lijden van Jezus voor deze wereld, maar het graf kon hem niet vasthouden: Hij is opgestaan, Hij leeft en is onze Middelaar geworden. Er is ook gezamenlijk gezongen onder begeleiding van een trompet en een saxofoon. Deelnemers begonnen met ‘O hoofd bedekt met wonden’ uit de Mattheus Passion en sloten af met ‘U zij de glorie, opgestane Heer’. 

De bijeenkomst was goed bezocht, naar schatting waren tussen 100 en 150 personen aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Twee bruggen bij Couwenhoekseweg vervangen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Treinverkeer plat door NS-staking op 26 augustus Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Extra zoet water tegen verzilting IJssel en Lek Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ladies night in Wijkcentrum Schollevaar Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Veertiende Ronde van West in beeld FOTOREPORTAGE 17 aug, 19:00
Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 aug, 18:30
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 17 aug, 16:30
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 17 aug, 14:43