Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veiling KinderLabs voor kinderen uit oorlogsgebied

22 apr, 19:00 Algemeen 115 keer gelezen

CAPELLE • In de Week van de Vrijheid, op maandag 2 mei, is er een grote braderie bij alle drie de KinderLabs van Welzijn Capelle, met bovendien een veiling. Op de veiling worden spullen én talenten verkocht. De opbrengsten zijn voor gevluchte kinderen uit oorlogsgebied. 

Met de opbrengst van de veiling worden knutselspulletjes gekocht voor kinderen van vluchtelingen in Capelle. Op de braderieën is er van alles te doen. Kinderen mogen samen met hun ouders op een kleedje spulletjes verkopen. Ook die opbrengsten zijn voor kinderen van vluchtelingen. Er is een popcornmachine, kinderen kunnen geschminkt worden, er zijn heerlijke Surinaamse broodjes van chef Stefan en bij KinderLab Middelwatering is er ook een springkussen. 

Onderdeel van elke KinderLab-braderie is een veiling. De bezoekers kunnen dan bieden op verschillende items, zoals goederen die gesponsord zijn door plaatselijke winkeliers. Maar ook bieden op talenten. Medewerkers van Welzijn Capelle die goed zijn in iets, geven hun talent op voor de veiling. Zo kunnen bezoekers bieden op bijvoorbeeld een yogales, schoonmaaksessie, handgeschreven liefdesbrief, iets lekkers laten koken of bakken, of een potje voetballen. De drie veilingmeesters zijn goede bekenden in Capelle: wethouder Nico van Veen is veilingmeester in Schollevaar; in Schenkel is dat wethouder Maarten Struijvenberg en in Middelwatering wethouder Ans Hartnagel.

De braderieën en veilingen zijn op maandag 2 mei van 12.00 tot 16.00 uur, bij KinderLab Middelwatering (Reigerlaan 66), KinderLab Schenkel (Bongerd 8) en KinderLab Schollevaar (Louvre 1).

In de Week van de Vrijheid is er nog meer te doen bij de drie KinderLabs. Op dinsdag 3 mei is er een vrijheidslunch voor de wijkbewoners. Op woensdag 4 mei kunnen kinderen bloemschikken om bijvoorbeeld een mooie herdenkingskrans te maken, of een stukje voor iemand die ze lief vinden. Kijk op www.welzijncapelle.nu/kinderlabs voor de tijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Twee bruggen bij Couwenhoekseweg vervangen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Treinverkeer plat door NS-staking op 26 augustus Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Extra zoet water tegen verzilting IJssel en Lek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ladies night in Wijkcentrum Schollevaar Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Veertiende Ronde van West in beeld FOTOREPORTAGE 17 aug, 19:00
Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 aug, 18:30
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 17 aug, 16:30
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 17 aug, 14:43