Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veiling KinderLabs voor kinderen uit oorlogsgebied

Algemeen 390 keer gelezen

CAPELLE • In de Week van de Vrijheid, op maandag 2 mei, is er een grote braderie bij alle drie de KinderLabs van Welzijn Capelle, met bovendien een veiling. Op de veiling worden spullen én talenten verkocht. De opbrengsten zijn voor gevluchte kinderen uit oorlogsgebied. 

Met de opbrengst van de veiling worden knutselspulletjes gekocht voor kinderen van vluchtelingen in Capelle. Op de braderieën is er van alles te doen. Kinderen mogen samen met hun ouders op een kleedje spulletjes verkopen. Ook die opbrengsten zijn voor kinderen van vluchtelingen. Er is een popcornmachine, kinderen kunnen geschminkt worden, er zijn heerlijke Surinaamse broodjes van chef Stefan en bij KinderLab Middelwatering is er ook een springkussen. 

Onderdeel van elke KinderLab-braderie is een veiling. De bezoekers kunnen dan bieden op verschillende items, zoals goederen die gesponsord zijn door plaatselijke winkeliers. Maar ook bieden op talenten. Medewerkers van Welzijn Capelle die goed zijn in iets, geven hun talent op voor de veiling. Zo kunnen bezoekers bieden op bijvoorbeeld een yogales, schoonmaaksessie, handgeschreven liefdesbrief, iets lekkers laten koken of bakken, of een potje voetballen. De drie veilingmeesters zijn goede bekenden in Capelle: wethouder Nico van Veen is veilingmeester in Schollevaar; in Schenkel is dat wethouder Maarten Struijvenberg en in Middelwatering wethouder Ans Hartnagel.

De braderieën en veilingen zijn op maandag 2 mei van 12.00 tot 16.00 uur, bij KinderLab Middelwatering (Reigerlaan 66), KinderLab Schenkel (Bongerd 8) en KinderLab Schollevaar (Louvre 1).

In de Week van de Vrijheid is er nog meer te doen bij de drie KinderLabs. Op dinsdag 3 mei is er een vrijheidslunch voor de wijkbewoners. Op woensdag 4 mei kunnen kinderen bloemschikken om bijvoorbeeld een mooie herdenkingskrans te maken, of een stukje voor iemand die ze lief vinden. Kijk op www.welzijncapelle.nu/kinderlabs voor de tijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15