Afbeelding
Foto: Stockfoto

Verlenging rijbewijs kan vanaf 1 mei digitaal

22 apr, 16:30 Algemeen 102 keer gelezen

CAPELLE • Vanaf 1 mei kunnen Capellenaren hun rijbewijs ook digitaal verlengen. Als alle stappen goed doorlopen zijn, kan het rijbewijs al na twee werkdagen opgehaald worden in het gemeentehuis. Daarvoor moet wel online een afspraak worden gemaakt. 

Het aanvragen kan gemakkelijk via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer

Om online een rijbewijs te verlengen moeten Capellenaren aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals het bezitten van een geldig Nederlands rijbewijs, ingeschreven staan in Capelle aan den IJssel en (eventueel) een medische keuring hebben afgerond met een medische verklaring. Ook is een erkende RDW pasfoto nodig. Wanneer een inwoner een extra rijbewijscategorie wil aanvragen, zoals een motorrijbewijs of vrachtwagenrijbewijs, kan dat gemakkelijk online. 

Voor een eerste rijbewijs of bij verlies, diefstal of omwisseling van een rijbewijs moeten Capellenaren nog wel zelf langskomen op het gemeentehuis. 

De gemeente Capelle verzoekt Capellenaren om verlenging van rijbewijzen die kunnen wachten tot 1 mei vanaf die datum online te verlengen en daarvoor nu geen afspraken op het gemeentehuis te maken. Het is momenteel erg druk bij het maken van afspraken\, waardoor de wachttijden kunnen oplopen. 

Instructievideo

In onderstaande instructievideo wordt duidelijk uitgelegd hoe het digitaal aanvragen van een rijbewijs precies werkt. Het uploaden van de documenten, controle van de gegevens en de betaling gaat allemaal digitaal. Inloggen gaan met DigiD. 


Rijbewijs ophalen

Na 2 werkdagen ontvangen Capellenaren van de RDW bericht dat het rijbewijs kan worden opgehaald bij de gemeente. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt via www.capelleaandenijssel.nl/afspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Twee bruggen bij Couwenhoekseweg vervangen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Treinverkeer plat door NS-staking op 26 augustus Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Extra zoet water tegen verzilting IJssel en Lek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ladies night in Wijkcentrum Schollevaar Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Veertiende Ronde van West in beeld FOTOREPORTAGE 17 aug, 19:00
Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 aug, 18:30
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 17 aug, 16:30
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 17 aug, 14:43