Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Geen nieuwe Eredivisie-licentie voor VCN-dames

15 apr, 11:30 Algemeen 112 keer gelezen

CAPELLE • Laudame Financials VCN Dames 1 krijgt geen nieuwe Eredivisie-licentie voor volgend seizoen. Volgens de volleybalbond komt maar één team van VCN in aanmerking voor zo’n licentie en daarbij heeft de club voor het Heren 1 team gekozen.

De afgelopen twee jaar heeft VCN met ComputerPlan VCN en Laudame Financials VCN maar liefst twee teams in de Eredivisie gehad. Met het seizoen nog in volle gang - en de dames die zelfs nog een kans maken om de halve finales van het landskampioenschap te behalen - zijn achter de schermen de voorbereidingen voor het seizoen 2022-2023 alweer enkele maanden bezig.

Zo zijn de afgelopen periode de licentie-aanvragen voor het komende Eredivisieseizoen ingediend en door de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) beoordeeld. De uitkomst hiervan was teleurstellend: VCN komt volgens de Nevobo slechts in aanmerking voor één licentie in plaats van twee. Dat betekent dat er in het seizoen 2022-2023 slechts één VCN team in de Eredivisie kan uitkomen. Een flinke domper gezien het veelbelovende traject dat zowel Laudame Financials VCN als ComputerPlan VCN een kleine twee jaar geleden zijn begonnen.

Sportief aspect doorslaggevend

Het bestuur van VCN kreeg hiermee ook de ondankbare taak om een keuze te maken tussen het project bij de mannen en de vrouwen. Uiteindelijk is het sportieve aspect doorslaggevend geweest. Hoewel de dames van Laudame Financials VCN aan een sterk seizoen bezig zijn, wordt het – onder andere door het stoppen van trainer/coach Ivo Munter en meerdere steunpilaren in het team – lastig om een Eredivisiewaardig team op de been te brengen. Bij de mannen van ComputerPlan VCN zijn deze sportieve voorwaarden voor komend seizoen op het moment al beter op orde. Het team staat grotendeels, waarbij de verwachting is dat er doorgepakt kan worden om definitief aan te haken bij de middenmoot en ook trainer/coach Ferry van Hal heeft zijn commitment voor volgend seizoen al uitgesproken. Dit heeft ertoe geleid dat het bestuur de leden voor zal leggen de licentie te gebruiken voor de mannen.

VCN doet voor nu met de vrouwen een stapje terug, maar gaat hard aan de slag om binnen afzienbare tijd met de vrouwen weer terug te keren in de Eredivisie.

De VCN-dames kunnen gaan deelnemen aan de Topdivisie maar de club heeft dit nog in overweging, meldt de Nederlandse Volleybalbond op diens website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gratis opvoedtraining over ADHD en ASS in Capelle Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Stoelyoga bij Inloophuis De IJssel Algemeen gisteren
Afbeelding
Taxatie en veiling tijdens Kunstmarkt Capelle Algemeen 8 aug, 16:30
Afbeelding
Lezing Marinus van den Berg over rouw en verlies Algemeen 8 aug, 14:00
Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 8 aug, 11:30
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 8 aug, 09:00
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00