Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Heerlijk en veilig ontspannen met een zwembad in je eigen tuin

14 apr, 13:16 Algemeen 32 keer gelezen

Ook in de IJssel en Lekstreek zijn er de afgelopen decennia meer zonuren bijgekomen. Veel van die uren brengen we graag buiten door. Daarbij is recreatie en ontspanning in eigen tuin een geliefd tijdverdrijf. Natuurlijk hebben we in eigen streek heel veel water om in te zwemmen en je vrije tijd in door te brengen. Een eigen zwembad in je achtertuin is ook ideaal als je deze zomer je zonuren optimaal met waterpret wilt benutten.

Het is bijna niet voor te stellen dat je een kleine vijfendertig jaar geleden gemiddeld 1480 zonuren per jaar had. De afgelopen drie decennia gemeten tussen 1989 en 2018 waren dat er flink meer. In die periode kwam het gemiddelde uit op ongeveer 1695 zonuren. Dat is meer dan 200 zonuren per jaar. Het mag ook algemeen bekend zijn dat de gemiddelde temperatuur in Nederland stijgt en dat ook de waterspiegel hoger wordt. Water is dan ook een onmisbaar element in onze samenleving. 

Veiligheid
Als waterland ligt een groot gedeelte van Nederland onder de waterspiegel. Om veilig te leven en te wonen zijn er daarom sinds de watersnoodramp van 1953 tal van maatregelen genomen om extreem hoge waterstanden die gepaard gaan met stormen te beteugelen. Rondom de grote rivieren in Nederland zijn inmiddels tal van maatregelen genomen om overstromingen en onveilige situaties te voorkomen. Zo is er de komende tientallen jaren geen veiligheidsprobleem voor de Lekdijk tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer.

Zwemmen
Wie veilig wil zwemmen kunnen rivieren verraderlijk hard stromen. Vooral voor kinderen is het aan te raden om veilig in een overdekt zwembad of gewoon in eigen tuin in het water te spelen. Zo is een zwembad rechthoekig ideaal voor in de achtertuin. Het is nu ook een perfect moment om zo’n zwembad aan te schaffen nu de warmere dagen er weer aankomen. Dat kan een klein opblaasbad voor kinderen zijn of een grotere die je de hele zomer kunt laten staan. 

Zwemles
Veel kinderen in Nederland waterland krijgen van jongs af aan zwemles. Vooral in de zomer is het een aangenaam tijdverdrijf. Maar of je nu in het buitenwater, een binnenzwembad of zwembad in de tuin aan het badderen bent, het is belangrijk dat kleine kinderen altijd onder toezicht staan en daar waar nodig zwembandjes dragen. Wanneer je van plan bent om een zwembad te kopen kijk dan eens op de site van Heuts. Je hebt hier een uitgebreid overzicht aan zwembaden in alle mogelijke formaten. Het is sowieso belangrijk om je goed te laten informeren wanneer je je tuin omtovert tot een zwemparadijs.

Modellen
Er zijn relatief eenvoudige kinderbadjes die je snel met een handpomp kunt opblazen tot grotere formaten die je echt moet opbouwen en waarvan je het water kunt filteren zodat je het niets steeds hoeft te vervangen. Dit kan je qua waterverbruik enorm veel schelen. Door het gebruik van de filter blijft het water schoon en kan iedereen op een verantwoorde en hygiënische manier van het water genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Twee bruggen bij Couwenhoekseweg vervangen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Treinverkeer plat door NS-staking op 26 augustus Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Extra zoet water tegen verzilting IJssel en Lek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ladies night in Wijkcentrum Schollevaar Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Veertiende Ronde van West in beeld FOTOREPORTAGE 17 aug, 19:00
Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 aug, 18:30
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 17 aug, 16:30
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 17 aug, 14:43