• Björn Setoe: sterkhouder van CKC.
• Björn Setoe: sterkhouder van CKC. Foto: Wijntjesfotografie.nl

CKC-er Björn Setoe wil titel

Algemeen 432 keer gelezen

KRALINGSE VEER • CKC-voetballer Björn Setoe heeft maar één sportieve droom: kampioen worden met CKC. “Elk minder resultaat zal ik als een teleurstelling ervaren.”

Dat het verlangen diep zit bij rechterspits Björn Setoe is verklaarbaar. Nooit eerder in zijn leven behaalde hij een kampioenschap. “En ik voetbal inmiddels alweer een kleine 25 jaar”, glimlacht de Rotterdammer in Kralingse Veerse dienst.

Setoe beseft ook dat CKC dit seizoen rijp is om de competitie op het bovenste treetje te eindigen. “W zijn er als selectie rijp voor”, vindt hij. “De voorbije jaren lukte het net niet om te promoveren, maar ik denk dat dat ons niet opnieuw gaat overkomen. We zijn als team in alle opzichten gegroeid. Het feit dat we met de kern al een tijd samen spelen, begint zijn vruchten af te werpen. De jongere spelers hebben daarnaast wat extra ervaring opgedaan en ook dat zie je tussen de lijnen terug. We laten ons niet meer zo snel ‘gek’ maken door tegenstanders die ons willen provoceren. CKC is met andere woorden stabieler geworden.”

Zelf geldt Björn Setoe als één van de geroutineerde krachten in het elftal van trainer Mario Meijer. En dat betaalt zich uit in zowel trainingen als wedstrijden. “Het mooie van mijn leeftijd is dat je aardig door hebt wat je wél en niet moet doen in een wedstrijd,” glimlacht de eigenaar van een managementbureau dat artiesten begeleidt. Daardoor overkomt het me nog maar hoogst zelden dat ik door de ondergrens zak. Ik wil ook een voorbeeld zijn voor mijn jongere teamgenoten door altijd alles te geven en voorop te gaan in de strijd.” De volwassenheid van zijn ploeg uit zich ook in het vermogen van CKC om meerdere systemen te kunnen toepassen. “We kunnen schakelen en dat is altijd handig in een wedstrijd waarin er even wat anders nodig is”, weet hij. “Zelf gedij ik het beste in 4-2-2-2, waarbij we met veelvuldig opkomende backs werken en ik in sommige gevallen naar binnen kan trekken en in scoringspositie kom. 4-2-2-2 is dynamisch en vaak lastig te verdedigen voor tegenstanders. Maar ook in 4-3-3 voel ik mij prima.”

Björn Setoe hoopt dit seizoen een vrolijk einde te beleven met CKC. Dat kan volgens hem maar op één manier: met het veroveren van het kampioenschap in de vierde klasse. “We hebben in principe nog maar één concurrent over,”, weet hij. “Dat is Groeneweg. BSC loert op de achtergrond nog mee, maar ik reken er eerlijk gezegd niet op dat die ploeg nog gaat aanhaken. Voor mij telt alleen de titel, want dan weet je dat je meteen promoveert. Bij de nacompetitie moet je altijd maar afwachten wat er gebeurt. Eén slechte dag en je gaat voor gaas. We weten daarom wat ons nu te doen staat: winnen, winnen en nog eens winnen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 22 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws gisteren
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20