Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Lokale ondernemers zijn goud waard

Algemeen 643 keer gelezen

Nu de coronasteun van de overheid is gestopt, neemt het aantal faillissementen toe. Dat viel de afgelopen dagen te lezen. Ook in Capelle hebben ondernemers het moeilijker dan ooit. 

Om die reden wil ik hier een vurig pleidooi houden voor de lokale ondernemers en wel hierom, zou Cock van der Laak vroeger hebben gezegd. Onlangs sloot Juwelier Saers de deur, niet omdat het bedrijf failliet ging, maar Sascha en Alwin willen meer van het leven genieten. Lokale winkels kregen altijd al mijn steun maar in deze tijd nog meer dan ooit. 

Tanken doen we het liefst bij kleine organisaties in plaats van de landelijke grootmachten die miljardenwinsten draaien en maling lijken te hebben aan de Groningers (denk aan Shell/Nam). Voor ons geen Verisure met die irritante reclames maar Norbert die altijd trouw helpt met zijn Stellingbeveiliging. Voor ketelonderhoud, loodgietersklussen etc. staan John Hogedoorn en Erwin Koolmees klaar als we hen nodig hebben. Henk van de Walle uit Capelle-West en Emdee (MD) komen vrijwel direct als er stroomproblemen zijn en we niet in de kou hoeven te zitten. Bouke, meneer Den Ouden en Boom staan klaar bij fietsproblemen. Brood en taart koop je het best bij een echte bakker, zoals ’t Bakkertje in West en de Pucinnipassage, goed en betrouwbaar vlees bij slagers als Arie Kok of Bram Haak. Voor verse vis ga je naar Frijters die elke dag ergens anders staat met zijn kraam en op de Bermweg een winkel heeft geopend. Voor kaarten, tijdschriften, een UPS of DHL pakket gaan we naar de Tabakshop in de Doormanstraat.

Kappers, slagers, bakkers, groenteboeren, ze zijn allemaal van grote waarde. Sommigen zeggen dat kleine ondernemers duurder zijn, maar een goede service, een praatje pot en verse waar is meer waard dan snelheid en gemak van de supermarkt. Servicepunten als Servicepunt Krimpen op De Korf zijn onmisbaar en helpen altijd. En nieuwe stoelen kopen op Capelle XL kan altijd, maar meubelen waar je aan gehecht bent zijn toch het best in handen bij meubelstoffeerder Arie van de Watering in West. 

Waarom ik al deze kleine ondernemers zo prijs en aanbeveel? Omdat juist deze ondernemers onmisbaar zijn en nooit mogen verdwijnen, want dan pas missen we hen echt. Half lege winkelstraten zijn immers enorm saai.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 21 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 22 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35