• Bijeenkomst in de bibliotheek.
• Bijeenkomst in de bibliotheek. (Foto: Aangeleverd)

Activiteiten voor Oekraïners in de bibliotheek

  •   keer gelezen

CAPELLE • Bibliotheek aan den IJssel heeft online een themapagina ingericht met leestips en achtergrondinformatie over Oekraïne. Speciaal voor Oekraïense vluchtelingen organiseren wij activiteiten.


Iedereen is welkom voor een luisterend oor en een kopje koffie of thee. Voor de oudere kinderen zijn er iPads met spelletjes en in Bibliotheek Krimpen is er een Nintendo Switch. Dit uur is bedoeld voor ontmoeting, ontspanning, een luisterend oor en eventueel een goed gesprek. We kunnen volwassenen eventueel doorverwijzen en helpen met de taal. Op dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur in Bibliotheek Capelle Centrum (gratis)

Mensen die Oekraïners kennen die Nederlands willen leren spreken of interesse hebben in een computercursus kunnen een afspraak maken met het Digi-Taalpunt in de bibliotheek. Sergei Khomenko is aanwezig om hen verder te helpen. Sergei spreekt Oekraïens en is een vrijwilliger van de bibliotheek. Op donderdag van 14:00 tot 16:00 uur (gratis, aanmelden verplicht). Als Engels spreken geen probleem is, kunnen zij ook terecht bij het inloopspreekuur Digi-Taalpunt op de dinsdag en donderdag van 14:00 tot 16:00 uur. Een afspraak maken is dan niet nodig.

Daarnaast is er Taalontmoeting, waarbij geoefend wordt met Nederlands spreken. Samen met taalvrijwilligers bespreken deelnemers verschillende onderwerpen, zodat zij de Nederlandse taal kunnen leren spreken. Donderdag van 14:30 tot 15:30 uur (gratis).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan