• De sleepboot Skua II.
• De sleepboot Skua II. (Foto: Aangeleverd)

Sleepboot scoutinggroep gedoopt in Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op zaterdag 7 mei wordt de sleepboot SKUA 2 van Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek gedoopt in Capelle. Dit gebeurt bij Scheepswerf Zwijnenburg in Capelle-West. 


Er is zo’n vier jaar gebouwd aan de sleepboot. Na de tewaterlating circa een jaar geleden, zijn de scouts met medewerking van vele sponsoren volop bezig geweest met de afbouw, zoals timmerwerk, elektra en hydrauliek.

De scouts hebben ervoor gekozen om vrijwel alles zelf te doen. Zo begon het project met het tekenen en ontwerpen van de sleepboot aan de hand van hun eisenpakket. Deze tekeningen resulteerden in een staalpakket, waarna de scouts zijn gaan bouwen. Een erg leerzaam project voor de vele scouts en andere vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Het doel om jeugd enthousiast te maken voor een nautische toekomst is geslaagd. Een groot deel van de bouwers werkt of studeert inmiddels in een nautische richting.

Scheepswerf Zwijnenburg heeft de Scoutinggroep tijdens de bouw van hun 10,5 meter lange sleepboot van onderdak voorzien. De scouts waren uitermate blij met zo’n sponsor en de mogelijkheid om gebruik te maken van een scheepswerf die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast spreken de Scouts hun dank uit aan de vele sponsoren die met materialen en advies dit project hebben ondersteund. Verder bedanken de scouts de personen die hebben deelgenomen aan de crowdfunding actie. Een deel van de financiering kwam ook voort uit de oud-ijzer actie. Inmiddels is ruim 60 ton oud metaal ingeleverd.

Het oude sleepbootje SKUA 1 zal na 14 jaar uit trouwe dienst treden bij Scouting Admiraal de Ruyter. Volgens de wens van de klussers, die deze boot destijds volledig gesponsord door bedrijven en donateurs opnieuw in de vaart brachten, zal deze worden geschonken aan een andere waterscoutingvereniging die niet de middelen hebben om een boot aan te schaffen. Hier is inmiddels een inschrijving voor gestart. De scouts hopen op 7 mei mede te kunnen delen, waar SKUA 1 heen gaat.

Het project is online te volgen op www.sleperadr.nl en via de facebookpagina van het sleper project. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan