• De opbrengst van het Passieconcert wordt bekendgemaakt.
• De opbrengst van het Passieconcert wordt bekendgemaakt. (Foto: Frank de Roo)

Passieconcert 2022 brengt 2000 euro op

  •   keer gelezen

CAPELLE • Wethouder Nico van Veen en Simon de Stigter van de Van Cappellenstichting maakten donderdag de opbrengst bekend van de elfde editie van het Passieconcert, op 2 april gehouden in de Dorpskerk van Capelle. Een royale cheque van 2.000 euro werd overhandigd aan Inloophuis De IJssel, het goede doel dat dit jaar aan het populaire Passieconcert was verbonden. 


Tijdens het concert werd een bedrag van 838,50 euro opgehaald. Dit jaar konden de bezoekers voor het eerst via een QR-code ook digitaal een bijdrage overmaken. De Van Cappellenstichting besloot diezelfde avond het bedrag te verdubbelen en naar boven af te ronden. Daarmee werd het totaalbedrag 2.000 euro. 

Inloophuis De IJssel is een centrum voor leven met en na kanker. Als er bij jezelf of bij je naaste kanker in je leven komt is het fijn een ontmoetingsplaats te hebben. Het inloophuis is een ontmoetingsplaats voor een luisterend oor, lotgenotencontact of informatie en activiteiten zoals voetmassage, ritmische wrijvingen, tai chi, mindfulness of een andere workshop. Ook biedt het inloophuis ondersteuning voor (ex)patiënten, mantelzorgers naasten en nabestaanden (waarvan de partner is overleden). De inloop is vrij en gratis toegankelijk. 

Inloophuis De IJssel was blij verrast dat zij voor dit jaar waren uitverkoren. Auke de Boer: “We zien het bedrag echt als een extraatje. Het geeft ruimte voor uitgaven die we anders niet kunnen doen.” 

Volgend jaar komt de opbrengst aan een andere goed doel uit Capelle ten goede.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan