• Werkzaamheden bij het Louvre.
• Werkzaamheden bij het Louvre. (Foto: Huub Lakerveld )

Bewoners Louvre zijn werkzaamheden zat

  •   keer gelezen

CAPELLE • Bij het Louvre in de wijk Schollevaar wordt al drie jaar lang onafgebroken onderhoud gepleegd. Eerst kwamen er nieuwe waterleidingen, toen de riolering en stadsverwarming. Omwonenden beginnen wanhopig te worden van de ronkende waterpompen, het zware bouwverkeer en de onbereikbaarheid van de eigen buurt. “Als alles weg is, gaat de vlag uit.” 


Marleen Pelgrom is één van de bewoners die met de handen in het haar zit. “Ik snap dat het soms nodig is om voorzieningen te vervangen”, zegt ze. Maar na de aanleg van waterleidingen van Evides zijn wij niet geïnformeerd over het feit dat een jaar later weer alles open zou gaan voor de riolering en daarna voor de stadsverwarming. Maar alles tegelijk kan niet; volgens de gemeente omdat zij afspraken hebben met die nutsbedrijven en andere aannemers.” 

Door de werkzaamheden in de buurt is parkeren een crime en ook de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld bezoekers en pakketbezorgers laat veel te wensen over. De straten, onlangs opnieuw bestraat, zijn door het zware verkeer opnieuw ingeklonken. Uit frustratie heeft Marleen Pelgrom een buurtcomité opgezet en verschillende mails uitgewisseld met de gemeente. Ook andere buurtbewoners zijn in de pen geklommen en hebben contact gezocht met de gemeente.
Intussen is het vertrouwen in een spoedige afhandeling van de werkzaamheden in de straat ver gedaald. Eerdere beloften dat het opslagdepot snel weg zou gaan en het werk klaar zou zijn, zijn volgens Pelgrom niet nagekomen en uitgesteld. De mogelijke volgende stap is een handtekeningenactie in de buurt.
Wat had volgens Marleen Pelgrom beter gekund? “De werkzaamheden meer tegelijk uitvoeren, niet een depot op een speelveld plaatsen en beter tussentijds informeren.”

De overlast kan niet meer teruggedraaid worden, maar Marleen Pelgrom heeft wel een aantal suggesties voor de gemeente. “Misschien tegoedbonnen voor de autowasstraat of een bosje bloemen voor de overlast? Daar maak je vrienden mee, nu maak je alleen maar vijanden. En we willen ons zo graag gehoord voelen.”

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat inwoners wel degelijk zijn ingelicht en er meerdere keren contact is geweest met bezorgde bewoners. “Alle bewoners zijn per brief geïnformeerd over de grote onderhoudswerkzaamheden. Op de website Capelle Bouwt Aan De Stad houden we ook de bewoners op de hoogte.” En over de langere duur van de werkzaamheden: “Het depot aan het Louvre is al die tijd alleen in gebruik geweest voor de werkzaamheden in de wijk Doelen-Bouvigne. De reden dat het langer duurt, is vanwege de vervanging van de stadswarmteleidingen van Eneco. Eneco heeft beleid dat ze alleen aan de stadswarmteleidingen werken buiten het stookseizoen. Dit betekent dat Eneco alleen kan werken tussen april en oktober.”

De vrees dat het opslagdepot ook na mei blijft staan, wordt door de gemeente weggenomen. “Afgesproken is dat na alle werkzaamheden in de wijk Doelen-Bouvigne het depot aan het Louvre wordt ontmanteld en dat het grasveld opnieuw wordt ingezaaid. De verwachting is dat dit medio mei gereed is. Er is dus geen sprake van dat het depot ook wordt gebruikt voor de werkzaamheden in aangrenzende wijken als de Schildersvormenbuurt.” 

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan