<p>&bull; Manolya Yapar: &eacute;&eacute;n van de toppers van ACZ Synchro.</p>

• Manolya Yapar: één van de toppers van ACZ Synchro.

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Discipline en scherpte succesfactoren ACZ

  •   keer gelezen

CAPELLE • ACZ behoort al jaren tot de top van het nationale synchroonzwemmen. En dat geldt ook voor Manolya Yapar. De 20-jarige Capelse maakt deel uit van het gouden NK-team.


“Bij de senioren geldt onze vereniging als ‘de absolute top’”, stelt Manolya Yapar trots vast. “En met onze jeugd behoren we tot de kopgroep. ACZ is in de loop der jaren uitgegroeid tot een synchroonzweminstituut. “Dat zie je niet alleen aan de prestaties, maar ook vanwege de aantrekkingskracht op meiden van buiten de vereniging..” Zelf behoort ze tot de vaste kern van haar club. “Ik ben op mijn zevende lid geworden van ACZ,”, vertelt Manolya Yapar. “Dat was zo’n beetje tegelijk met Kim Schallenberg, met wie ik al vele jaren een ‘duet’ vorm tijdens wedstrijden. We hebben álles samen mee gemaakt: NK’s, zes jaar nationale ploeg, internationale wedstrijden. En zo zijn er nog meer meiden van het eerste uur nog altijd lid van de vereniging. Het mooie ervan is dat je, doordat je al zo lang samen zwemt, elkaars kwaliteiten en minder sterke kanten door en door kent. Daardoor kunnen we nóg beter presteren.”

Inmiddels maakt Manolya Yapar geen deel meer uit van de Nederlandse selectie. “Ik ben er mee gestopt, omdat de combinatie van dertig uur trainen en mijn studie niet echt meer werkte”, legt ze uit. “Tegenwoordig lig ik zo’n twaalf uur in het water. Of dat tot achteruitgang heeft geleid? Nee, dat denk ik niet. Ik maak veel goed met mijn ervaring en discipline. Dat laatste is sowieso sterk aanwezig binnen onze ploeg. We zijn best kritisch op elkaar en dat wordt geaccepteerd, omdat iedereen weet dat we scherp moeten zijn om succes te blijven boeken. Het laatste NK heeft maar weer eens bewezen dat we dat goed doen”, lacht Manolya.

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan