<p>&bull; Metrostation Capelle Centrum</p>

• Metrostation Capelle Centrum

(Foto: Huub Lakerveld)

Meer metro’s op drukste lijnen tegen 2030

  •   keer gelezen

CAPELLE • Tegen 2030 moeten er op de drukste lijnen van het Rotterdamse metronetwerk meer metro’s gaan rijden. Daartoe behoort ook lijn C tussen Capelsebrug en Hoogvliet.


Op de lijnen C en E moeten in de toekomst 24 metro’s per uur gaan rijden, waardoor de wachttijd van passagiers drastisch verkort worden. Volgens de Metropoolregio is “het versterken van het metro- en tramnet in de regio Rotterdam nodig om mee te bewegen met een veranderende omgeving. Het inwonersaantal groeit, er liggen opgaven voor woningbouw, klimaat, een sterke economie en een samenleving waaraan zo veel mogelijk mensen kunnen deelnemen.”

Daarom heeft de Metropoolregio acht uitgangspunten opgesteld voor het jaar 2030. Eén daarvan is dus het doel meer metro’s te laten rijden.

De plannen voor het gedeelte van lijn C tussen Capelsebrug en De Terp moeten nog uitgewerkt worden, zegt een woordvoerder van vervoersbedrijf RET. Het is dus nog onbekend of de frequentie van metroritten op dit traject ook zullen toenemen.

De RET heeft voor de plannen met de metro en tram een investering van 100 miljoen euro aangevraagd bij het Rijk. Dat geld is niet alleen bestemd voor extra voertuigen, maar ook voor aanpassing van het stroomnet, metrostation Beurs, extra stallingsruimte voor metro’s en geluidswerende maatregelen.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan