<p>• Dick Biesta bij de warmtepomp in zijn achtertuin.</p>

• Dick Biesta bij de warmtepomp in zijn achtertuin.

(Foto: Huub Lakerveld)

Binnen kijken tijdens Duurzame Huizen Route

  •   keer gelezen

CAPELLE • Dick Biesta uit Capelle geeft op zaterdag 2 april om 14:00 uur een rondleiding in zijn energiezuinige jaren ‘70-woning. De huiseigenaar leidt geïnteresseerden rond tijdens de thematours van de Duurzame Huizen Route.


Tijdens deze thematour geeft hij bezoekers uitleg over het isoleren, de warmtepomp en zonneboiler. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Dick te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. 

“We hebben ons huis verduurzaamd door een all-electric warmtepomp te installeren, en dat hoeft niet duur te zijn”, zegt Dick. “Mensen zeggen soms: “Pfoe, dat zal wel prijzig zijn”, maar dat valt dus erg mee. Ik doe mee met de thematours, omdat ik het belangrijk vind om energie te besparen. Ik laat graag zien wat erbij komt kijken als je een jaren ’70-huis gaat verduurzamen met isolatie, de warmtepomp en zonneboiler en -panelen.”

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. In provincie Zuid-Holland worden acht thematours georganiseerd in Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Leiden, Leiderdorp, Waddinxveen en de Drechtsteden. Inwoners zijn van harte welkom om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen en ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours op https://duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan