Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Twee onvergunde seksinrichtingen gesloten

28 mrt, 09:25 Algemeen 292 keer gelezen

CAPELLE • Burgemeester Peter Oskam heeft twee woningen in de stad gesloten die als onvergunde seksinrichting werden gebruikt. In de twee woningen, aan de Valeriusrondeel en de Griet Manshande Erf, werden tegen betaling seksuele diensten aangeboden door sekswerkers. 

De spoedsluiting volgt na klachten van omwonenden en onderzoek naar online seksadvertenties door het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel. De spoedsluiting geldt voorlopig voor twee weken. De politie hield geen personen aan. Bij één sekswerker is een zorgtraject opgestart. Handhaving Capelle heeft de panden direct gesloten en verzegeld.

Met de spoedsluiting wil burgemeester Peter Oskam de rust in de straten terugbrengen en eventuele slachtoffers van mensenhandel behoeden voor verder leed. Meerdere omwonenden hadden de afgelopen tijd geklaagd over overlast die werd veroorzaakt door bezoekers van de onvergunde seksinrichtingen. De AVIM van de politie (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel) en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team) controleerden de woningen. De gemeenten Capelle aan den IJssel, Schiedam, Vlaardingen, Dordrecht en Gorinchem werken binnen het Regionaal Controleteam Prostitutie en Mensenhandel regionaal samen om mensenhandel terug te dringen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30
Afbeelding
Column - Ronde van West is een Capels begrip Algemeen 10 aug, 16:00
Afbeelding
‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’ Algemeen 10 aug, 13:30
Afbeelding
Oekraïense kunstexpositie in Rivium geopend Algemeen 10 aug, 11:30
Afbeelding
Judith Kraak: Passie voor bijen en natuur Algemeen 10 aug, 09:15