Foto: Frank de Roo

Capelse sportkampioenen 2021 geëerd

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op donderdag zijn tien Capellenaren die in 2021 sportkampioenen werden gehuldigd en in het zonnetje gezet.  


Wethouder Harriët Westerdijk van sport en recreatie huldigde de sportkampioenen voor maar liefst 9 nationale titels en 3 Europese kampioenschappen. Capelle levert kampioenen schaken, mountainbike, kenpo, zwemmen en karate. Met EK en NK titels en meerdere ereplaatsen was Priya Saktoe bij het kenpo (zelfverdediging karate) vorig jaar de meest succesvolle Capelse sporter. De kampioenen kregen uit handen van de wethouder een oorkonde, cadeaubon en bos bloemen.

Harriët Westerdijk is trots op de prestaties van atleten: “Deze Capelse toppers blinken uit in veel verschillende takken van sport. Dit jaar waren het vooral individuele kampioenen, maar ook in teamverband laten we op hoog niveau zien in Capelle mee te kunnen met de top. Deze winnaars inspireren mij, jullie vrienden en familie, maar zeker ook Capelle. Zo hard trainen en wedstrijden spelen of vechten, in coronatijd soms zonder publiek, het is een hele prestatie. Een groot applaus voor alle kampioenen.”

De Capelse kampioenen:

Schaken: Janice Fu: Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie tot 12 jaar

Mountainbike: Lauren Molengraaf: Nederlands Kampioen

Kenpo: Priya Saktoe: EK 1e plaats Creatieve Vormen, volwassenen, NK 1e plaats Vormen, volwassenen, EK 2e plaats Vormen, volwassenen, EK 2e plaats Zelfverdediging, volwassenen

Nick de Kruijk: EK 1e plaats Vormen, 11-13 jaar, EK 1e plaats Zelfverdediging, 12-13 jaar, NK 1e plaats Vormen, 13-15 jaar, NK 1e plaats Zelfverdediging

Duncan Scheper: EK 3e plaats Vormen, volwassenen

Vinesh Algoe: NK 1e plaats Vormen, 10-12 jaar

Kiara Blikslager: EK 2e plaats Zelfverdediging, 11 jaar

Zwemmen: Mare Schallenberg: NK 1e plaats 50 meter Schoolslag Korte Baan – Jeugd (wordt later gehiuldigd)

Karate: Olivia Rozenblad: NK onder 21 jaar - 1e plaats Individueel

Adriana Rozenblad: NK onder 21 jaar - 1e plaats Dames Team U16

Het was een divers gezelschap bij de huldiging. Met nieuwe jeugdige gezichten zoals Janice Fu, Nederlands kampioen schaken tot 12 jaar, maar ook oude bekenden zoals Lauren Molengraaf die voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen Mountainbike werd.

Harriët Westerdijk: “Door de lockdowns en andere coronamaatregelen was trainen afgelopen jaar vaak lastig, ook werden veel Nederlandse competities tussentijds stilgelegd. Hierdoor is het extra speciaal om een sportprestatie op hoog niveau neer te zetten en in 2021 kampioen te worden.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan