• Wesley Sturrus (Rabobank) en Dionne Dinkhuijsen (Bibliotheek aan den IJssel).
• Wesley Sturrus (Rabobank) en Dionne Dinkhuijsen (Bibliotheek aan den IJssel). Foto: Aangeleverd

Bibliotheek en Rabobank lanceren project ‘Digimaatjes’

Algemeen 434 keer gelezen

REGIO • Op donderdag 24 maart is Digimaatjes gelanceerd, een structurele samenwerking tussen Rabobank en Bibliotheek aan den IJssel om mensen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel digitaal vaardig(er) maken; in de veilige setting van de bibliotheek. Wie digivaardiger wil worden is van harte welkom bij bevlogen medewerkers van Rabobank en de bibliotheek, die speciaal voor dit project worden getraind en ingezet. 

Digimaatjes, wat zijn dat?

Digimaatjes zijn digitaal vaardige, warme mensen die klaarstaan voor Capellenaren en Krimpenaren die online beter hun weg willen leren vinden. Zij worden persoonlijk begeleid, in de bibliotheek, en krijgen zo in een veilige, vertrouwde setting de mogelijkheid om digitaal vaardiger te worden. Cruciaal in het dagelijks leven vandaag de dag, omdat bijvoorbeeld overheidszaken steeds meer digitaal geregeld dienen te worden. En wat te denken van online een bloemetje voor iemand bestellen wanneer je slecht te been bent en niet zo eenvoudig de deur uitgaat? Digitaal meedoen is dus zowel praktisch als fijn, het behoudt verbondenheid en vergroot zelfstandigheid. 

Waar helpt een Digimaatje mee?

Digimaatjes kunnen helpen bij specifieke vraagstukken of een stukje met iemand meelopen die graag het digitale pad wil verkennen. Los van de praktische kant, gaat het begin immers vaak gepaard met spanning, ook door verhalen van mensen om je heen. Een digimaatje vergemakkelijkt die eerste stappen, wijst je de weg waar nodig en ondersteunt. 

Hoe lang krijg je hulp?

Hoe vaak je elkaar treft, verschilt. Het hangt van de vraag of vraagstukken af en van de eigen wensen. De hulp is er in principe een x-aantal weken en het is mogelijk elkaar wekelijks in de bibliotheek te ontmoeten. Dit wordt individueel afgestemd tussen klant en digimaatje. 

Gebundelde expertise

Digimaatjes is een project van Rabobank en Bibliotheek aan den IJssel, voor in elk geval drie jaar. De samenwerking is een nieuwe stap in de relatie tussen de twee, die al langer de krachten bundelen maar nu hun gecombineerde expertise doelgericht inzetten. Niet enkel in middelen bovendien. Er worden nu juist ménsen ingezet: speciaal voor het project getrainde medewerkers van zowel Rabobank als Bibliotheek aan den IJssel. 

Aanmelden als Digimaatje kan in één van de vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel of bij Rabobank Capelle aan den IJssel. Digitaal aanmelden kan ook; stuur dan een mailtje o.v.v. ‘Digimaatjes’ naar Patricia van Schaick: p.vanschaick@bibliotheekaandenijssel.nl of bel met 010 4503244.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 7 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31