Foto: Stockfoto 123RF

Grootscheepse verkeerscontrole op kruising Capelseweg/Evenaar

  •   keer gelezen

CAPELLE/ROTTERDAM • Op donderdag 24 maart heeft de politie een grootschalige verkeerscontrole uitgevoerd op de kruising van de Capelseweg met de Evenaar. De controle was vooral gericht op ondermijnende criminaliteit; criminele activiteiten waarbij de onder- en bovenwereld samenkomen, zoals afpersing, drugshandel en -productie.


Diverse voertuigen werden hierbij gecontroleerd door politie, gemeente, belastingdienst en het RDW. Er zijn 70 controles uitgevoerd, zowel op auto’s als bromfietsen. Hierbij zijn 26 bekeuringen uitgedeeld, waarvan onder andere acht voor het overschrijden van de snelheid en drie voor de begrenzer op een bromfiets. Verder zijn er vijf aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed van drugs en/of alcohol. Opvallend hierbij is een auto die in beslag is genomen, waarbij nader onderzoek zal worden verricht voor witwassen. Door de gemeente Rotterdam is er beslag gelegd op bijna 11.000 euro, waarbij direct betalingen zijn gedaan van 2.500 euro. Naast de bekeuringen en aanhoudingen zijn er ook veel waarschuwingen gegeven voor kleine feiten.

De gemeente vraagt Capellenaren om te helpen Capelle nog veiliger te maken, door signalen van ondermijnende criminele activiteiten te melden. Binnenkort rijdt er een speciale ondermijningsbus door Capelle aan den IJssel. De gemeente en politie geven inwoners bij deze bus tips over hoe zij de signalen van criminele activiteiten in de omgeving kunnen herkennen. Denk aan de geur van een XTC drugslab, een hennepkwekerij of een pand waar mogelijk sprake is van een cocaïnewasserij of illegale prostitutie.
Op donderdag 21 april staat deze ondermijningsbus in de middag bij de Puccinipassage in de wijk ‘s-Gravenland en in de avonduren aan de Solislaan in de wijk Fascinatio.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan