<p>&bull; JO 19-1 van vv Capelle met in het midden zittend trainer Marcel Groesbeek.</p>

• JO 19-1 van vv Capelle met in het midden zittend trainer Marcel Groesbeek.

(Foto: PR)

Genieten van Capelle JO 19-1

  •   keer gelezen

CAPELLE • Het in Capelle-kringen welbekende overwinningslied ‘De Mosselman’ klonk de voorbije maanden vrijwel wekelijks uit de kleedkamer van Jo 19-1 en schalde zelfs extra luid nadat het elftal promotie naar de derde divisie wist af te dwingen.


“Wat een feest was dat”, glundert trainer Marcel Groesbeek nog na. “Voorafgaand aan het seizoen hoopte ik dat we ons in de middenmoot konden voetballen, maar al snel bleek dat er misschien wel meer in zat dan dat. Uiteindelijk eindigden we als tweede en hoefden we alleen HBS voor ons te dulden. Samen met die ploeg mogen we het nu een niveautje hoger gaan proberen. De eerste wedstrijd in de derde divisie leverde meteen een goed resultaat op: 0-2 winst tegen TOGB.”

Voetbalroots

Groesbeek is bezig aan zijn derde seizoen op Sportpark ‘t Slot. Voordat hij de overstap naar vv Capelle maakte, was hij zeventien jaar als jeugdtrainer actief bij CKC. “Ook een heel mooie club”, zegt hij. “Alleen ontstond er een situatie waarin een aantal jonge trainers was opgeleid en er eigenlijk te weinig teams waren om ze aan te koppelen. Ik raakte daardoor in zekere zin ‘overcompleet’. Ik werd vervolgens door een kennis benaderd met de vraag of ik wellicht de overstap naar Capelle wilde maken. Daar had ik zeker interesse in. Per slot van rekening liggen mijn ‘voetbalroots’ op ‘t Slot. Ik heb er jarenlang in de jeugd gevoetbald en mijn vader deed als vrijwilliger ook van alles voor de vereniging. Leuk is ook dat ik bij Capelle veel oude bekenden tref. Maar het allermooiste is werken met JO 19-1. Het zijn stuk voor stuk prachtgasten met een uitstekende instelling én - voor het grootste deel-  vanaf de pupillen lid van vv Capelle. Bovendien blinken ze uit in hulpvaardigheid en hebben we in de persoon van aanvoerder Max een knul die de hele boel op sleeptouw neemt en bij elkaar houdt.” 

“Als trainer voeg ik mijn deel aan de groep toe. Ik ben geen type van ‘harde discipline’. Het is juist als je werkt met deze leeftijdsgroep van belang dat je de jongens begrijpt en tegelijkertijd duidelijk bent. Ze hebben vanwege de coronamaatregelen twee gebroken seizoenen achter de rug, waarin de soms vreemde regels van de overheid moeilijk te begrijpen waren. Op een gegeven moment mochten de 17-jarigen wél samen trainen en moesten we de 18-jarigen apart laten oefenen. Leg dat maar eens uit! Gelukkig zijn we daar nu van af en kunnen we weer vrij functioneren. Natuurlijk, trainer-zijn is best intensief. Doordeweeks sta ik drie keer met ze op het veld en dan zijn er de wedstrijden op zaterdag. Maar die gasten zijn het ten volle waard, absoluut.”

Jan Timmer

Genieten van je team; Marcel Groesbeek doet het volop als trainer van het succesvolle JO 19-1 elftal; van vv Capelle.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan