Foto: nl123rf.com

Definitieve uitslag: CDA blijft op één zetel, helderheid bij kandidaten D66

  •   keer gelezen

CAPELLE • Na hertelling van alle uitgebrachte stemmen in Capelle aan den IJssel zijn geen grote verschuivingen geconstateerd. Het CDA, dat de hertelling had aangevraagd, heeft geen extra zetel gekregen en blijft staan op één zetel.


Het CDA kwam vijf stemmen tekort voor een tweede zetel en vroeg daarom een hertelling aan. Na de hertelling bleek er een tekort van vier stemmen en dus krijgt CDA Capelle één zetel in de raadsperiode 2022-2026.

Het verzoek van D66 tot hertelling op kandidaatsniveau was weliswaar afgewezen, maar werd volgens voorzitter Peter Oskam ‘impliciet meegenomen’ met de algehele hertelling. Joost Stegeman, nummer 2 op de lijst, heeft het recht op de vierde zetel voor D66, ten koste van Amanda Pennenburg.

Verder waren er kleine verschillen te zien in het aantal uitgebrachte stemmen per partij. Leefbaar Capelle heeft na de hertelling drie stemmen minder, D66 twee stemmen minder, SGP twee meer, CDA één meer, GroenLinks één minder. Bij de anderen partijen bleef het aantal stemmen gelijk. Het aantal blanco en ongeldige stemmen kent ook minimale verschillen ten opzichte van de eerste telling.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan