<p>Wethouders Nico van Veen (links) en Coen Derickx tijdens de aftrap van het NK-tegelwippen.</p>

Wethouders Nico van Veen (links) en Coen Derickx tijdens de aftrap van het NK-tegelwippen.

(Foto: John Wijntjes)

Capelle en Krimpen gaan strijd aan tijdens NK-tegelwippen

  •   keer gelezen

CAPELLE/KRIMPEN • Wethouders Coen Derickx van Krimpen aan den IJssel en Nico van Veen van Capelle aan den IJssel stonden maandagochtend oog in oog met elkaar op de Algerabrug. Reden: de gemeente Capelle aan den IJssel heeft Krimpen aan den IJssel uitgedaagd voor het NK-tegelwippen. Zeker 100 Nederlandse gemeenten strijden van 21 maart tot 31 oktober met elkaar om de gouden schep. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen? 


Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt de gemeenten meer klimaatadaptief en biodivers. Als startsein van het NK-tegelwippen hebben beide wethouders elkaar een schep overhandigd. Deze is gelijk in gebruik genomen aan eigen zijde van de brug, waar een tegel werd ‘gewipt’ en een plant geplaatst.

Gouden Schep

De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Inwoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Om kans te maken, moeten gewipte tegels aangemeld worden op www.nk-tegelwippen.nl

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan