• Martijn Snoep: cricketvoorzitter én Topklasse-speler.
• Martijn Snoep: cricketvoorzitter én Topklasse-speler. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Sparta Cricket versterkt aan de start

Algemeen 440 keer gelezen

CAPELLE • Sparta Cricket maakt zich op voor een seizoen dat het vorige moet doen vergeten. “Want dat was niet best”, zegt voorzitter én speler Martijn Snoep.

Snoep doelt daarmee niet alleen op de tegenvallende resultaten, maar ook op de wat wankelmoedige teamgeest en de te lage trainingsopkomst. 

Ook houdt hij zijn eigen functioneren als cricketer kritisch tegen het licht. “Vorig jaar was ik maar vijf wedstrijden van de partij; druk als ik het had met mijn eigen schoonmaakbedrijf en mijn jonge gezin. In de competitieronden waarin ik wél acte de presence kon geven, ontbrak het me aan honderd procent fitheid. Natuurlijk, op ervaring en techniek kun je ook een eind komen, maar het voelde niet goed. Omdat ik dat niet nog een keer zo wilde ben ik deze winter weer serieus gaan trainen. Mijn doel is om veel te spelen en te leveren wat ik kan. Ik heb daar zin in, zeker ook omdat Sparta een prima team op de been kan brengen, bestaande uit jongens met commitment. Ons doel is om in onze Topklasse-afdeling bij de eerste drie te eindigen, waardoor we terecht komen in de kampioenspoule. Met deze groep acht ik ons kansrijk om ons topseizoen 2020 te evenaren. Toen eindigden we als vierde en haalden we de bekerfinale.”

Sparta Cricket kwam goed uit de op 16 februari jongstleden afgesloten overschrijvingsperiode. Zo werden ‘hard hitting batsman’ Sandeep Sardha, ‘fast bowler’ Khalid Ahmadi en Ahsan Malik (ex-VOC en Oranje) als topversterkingen binnengehengeld. Tegenover de komst van dit toptrio staat het vertrek van Garnett Tarr; hij gaat na drie seizoenen zijn geluk in Schotland beproeven. Ook nam Sparta afscheid van Max Hoornweg (26). Hij heeft getekend voor VOC. “Met name het vertrek van Max vinden we erg jammer”, zegt Martijn Snoep. “Hij is een speler die we van jongs af aan hebben opgeleid, een geboren en getogen Schollevaarder én een belangrijke bowler voor ons én Jong Oranje. Hij heeft voor VOC gekozen omdat hij daar meer kans denkt te maken om opgenomen te worden in de nationale selectie. Wij gunnen Max zijn overstap, maar hadden hem graag bij Sparta zien blijven.”

De competitie begint voor Sparta medio april. Ter voorbereiding speelt men onder andere van 11 tot en met 16 april in het kader van de prestigieuze European Cricket Series een groot toernooi op het eigen complex aan de Bermweg. Vijf teams uit de nationale crickettop doen er aan mee. “Iets om je enorm op te verheugen”, zegt Snoep.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 14 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 17 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20