• Impressie van het vernieuwde Stadsplein
• Impressie van het vernieuwde Stadsplein (Foto: Gemeente Capelle aan den IJssel)

Ontwerp vernieuwd Stadsplein gepresenteerd op 24 maart

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op donderdag 24 maart houdt de gemeente de Dag van het Stadsplein; dan presenteert de gemeente het voorlopig ontwerp van het Stadsplein ‘nieuwe stijl’’.


De presentatie gebeurt met tekeningen, impressies en een grote maquette in het gemeentehuis. Wethouder Struijvenberg: “Het Stadsplein is het stadshart van Capelle en moet een gezellige huiskamer worden. De afgelopen jaren is er rond het plein al veel gebeurd. Zo is en wordt het RET metrostation aangepast. Daarnaast is er een parkeergarage gekomen, is De Koperwiek opgeknapt en de Rivierweg en omliggende straten van het plein hebben een complete nieuwe inrichting gekregen. Nu is het tijd om van het Stadsplein de huiskamer van Capelle te maken, waar plek is voor iedereen.”

Uit een enquête onder Capellenaren bleek dat de inwoners een aantrekkelijk groen plein willen met een gevarieerd aanbod aan winkels en horeca, een levendige weekmarkt, makkelijk bereikbaar en met voldoende activiteiten voor jong en oud. In het voorlopig ontwerp is met deze wensen rekening gehouden. Er is gekozen voor een kleiner Stadsplein met een aantrekkelijk bestrating, met modern straatmeubilair en sfeerverlichting.

Omdat het een Stadsplein voor alle Capellenaren moet worden, hebben de bewoners een stem bij het vaststellen van het voorlopig ontwerp. Ondernemers en omwonenden krijgen een persoonlijke uitnodiging voor een uitgebreid gesprek over het voorlopig ontwerp. Daarnaast wordt de Marktcommissie geraadpleegd. Op het Publieksplein in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 komt een gedetailleerde maquette van het plein en kunnen Capellenaren hun mening geven. Op de weekmarkt gaan ambtenaren in gesprek met de bezoekers. De opmerkingen van Capellenaren worden meegenomen bij het maken van het definitief ontwerp. Daarna krijgt de gemeenteraad dit voorgelegd. Als alles volgens plan verloopt kunnen de werkzaamheden over een klein jaar beginnen. Begin 2024 is er dan een nieuw en modern Stadsplein.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan