Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Woningbouw Oeverrijk voorgoed van de baan

Algemeen 1.163 keer gelezen

CAPELLE • Er komen geen woningen in het gebied Oeverrijk achter de Kanaalweg. Een motie vreemd, met als doel de bestemming ‘woongebied’ te wijzigen in ‘cultuurhistorische natuur’, werd unaniem aangenomen in de gemeenteraad. 

Oeverrijk blijft groen en vrij van woningen. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na de raadsvergadering van maandag 7 maart. In de oorspronkelijke plannen zou er plaats worden gemaakt voor 80 woningen in het slagenlandschap, ambities die werden bijgesteld naar 30 woningen in het gebiedspaspoort van 2017. Woningen zouden als ‘gast in het groen’ gebouwd gaan worden.

Echter, uit het Kieskompas voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen bleek dat geen van de Capelse partijen woningbouw ten koste van natuur bij Oeverrijk ziet zitten. Campagnetijd of niet, de 31 aanwezige raadsleden stemden allen voor de motie vreemd ‘Geen woningbouw op Oeverrijk’.

De omslag kwam volgens verschillende raadsleden door de veranderde tijdsgeest. “Er wordt nu meer belang gehecht aan de cultuur-historische waarde van het gebied”, aldus fractievoorzitter Leon Anink (VVD). “Ook Leefbaar Capelle staat er nu anders in”, volgens fractievoorzitter Cor Schaatsbergen. Andere partijen verklaarden blij te zijn met de brede steun voor deze motie vreemd. Indiener Arwin van Buuren (SGP): “Er was weinig steun voor iets waar wij ons al jaren met hand en tand tegen verzetten: de bebouwing van Oeverrijk. De motie bevat een keur aan argumenten waarom woningbouw onwenselijk is.”

Verantwoordelijk wethouder Struijvenberg: “Er zijn al lang plannen om woningen te bouwen, maar geheel niet bebouwen is ook een optie. Er zijn natuurlijk financiële gevolgen, bijvoorbeeld voor de kosten van grondexploitatie en kosten om er een bereikbaar park van te maken. Dat kan later nog toegelicht worden.”

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15