• Deelnemers van het Capels Senior Open.
• Deelnemers van het Capels Senior Open. Foto: Aangeleverd

Golftoernooi Futureproof Capels Senior Open 2022 komt terug

Algemeen 516 keer gelezen

CAPELLE • Van vrijdag 8 tot zondag 10 juli is er de elfde editie van het Futureproof Capels Senior Open 2022, het grootste golftoernooi voor seniorenteams in Nederland.

‘Na regen komt zonneschijn’ is het motto van de elfde editie van het Futureproof Capels Senior Open 2022, gespeeld bij Golfclub Capelle.

“De tiende editie van dit inmiddels grootste golftoernooi voor senioren-teams in ons land was er vorig jaar één om nooit te vergeten”, blikt de organisatie terug op de 2021-editie. Een jaar corona-uitstel, verplaatsen naar oktober en teveel regen, waardoor deze 36 holes wedstrijd moest worden ingekort naar 18 holes. 

“Maar wel een prachtig golffeest op de slotdag zonder golf, met fantastische winnaars uit het hele land, een uitgelaten sfeer en omlijst door de Koninklijke glans van een onderscheiding die toernooidirecteur Michael Gallagher ten deel viel.”

Het betreft dit jaar een 36 holes Fourball strokeplay wedstrijd, te spelen over twee dagen. Dit jaar kunnen 108 teams, 2 heren, 2 dames of mixed, meedoen. Er zal zonder handicapverrekening gespeeld worden, met maar één doel: het winnen van de felbegeerde Futureproof Capels Senior Open wisseltrofee.

Golfers uit alle windstreken van Nederland kunnen zich inschrijven via de website: www.seniorgolfopen.nl, mits zij lid zijn van een bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) aangesloten golfclub, voldoen aan het begrip senior en een geregistreerde WHS handicap hebben van 25.0.

Om het toernooi niet alleen beter, maar ook gezelliger te maken, is er voor gekozen om de wedstrijden als shotgun te spelen. Op vrijdag en zaterdag worden de eerste 18 holes gespeeld. De tweede 18 holes, de finale ronde, vindt op zondag plaats. 

De animo om deel te nemen aan dit toernooi is de laatste jaren sterk toegenomen. Belangstellenden worden daarom geadviseerd niet al te lang te wachten met inschrijven. 

Uitgebreide informatie kan men terugvinden op de website: www.seniorgolfopen.nl 

Op de website is ook te lezen dat de organisatie ervoor gekozen heeft om voor de achtste keer op rij een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Leontienhuis. 

Dit alles is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren waaronder de hoofdsponsor, de Computerwacht, onderdeel van de Futureproof groep, die zich voor een aantal jaren aan dit steeds grootser opgezette golfevenement heeft verbonden. 

De organisatie verheugt zich nu al op een grote opkomst en mooie senior golfdagen op onze “senior excellence” golfbaan Capelle in juli: vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 20 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 23 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20