Charlton Sambo: genieten bij CVV Zwervers.
Charlton Sambo: genieten bij CVV Zwervers. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Met plezier naar de zaterdag

Algemeen 456 keer gelezen

CAPELLE • CVV Zwervers gaat komend seizoen met het eerste elftal naar de zaterdag verkassen. Charlton Sambo verhuist met plezier mee. Namens CVV Zwervers pikt -ie regelmatig zijn doelpuntjes mee. En dat moet ook, want Charlton Sambo is spits in het zondag eersteklasse-ensemble van trainer Ton van Bremen.

“Ik ben in de loop der jaren steeds wat hoger op de ladder geklommen,” glimlacht de 29-jarige Rotterdammer, die overdag doordeweeks zijn boterham verdient als pedagogisch werker op een kinderopvanglocatie in Spijkenisse. “Vroeger speelde ik als verdediger, vervolgens kwam ik op het middenveld terecht om uiteindelijk in de voorhoede te belanden. De eerste jaren was ik vleugelspits, tot er een trainer was die me centraal voorin zette. Bij Zwervers vervul ik die rol inmiddels alweer vier seizoenen. Het bevalt me prima, al moet ik er nog steeds voor waken om niet te veel naar de zijkanten te trekken. Dat doe ik eigenlijk intuïtief omdat ik dat in het verleden zo gewend was en voel dat dáár de ruimte ligt. Op momenten waarop ik de verleiding niet kan weerstaan word ik snel teruggefloten door Van Bremen”, lacht Sambo. “Hij wijst mij dan fijntjes op mijn taak.”

Instappen

Zijn eerste seizoenen bij CVV Zwervers speelden zich vrijwel volledig af in de onderste helft van de ranglijst. Sterker nog: het was knokken tegen degradatie. Voetbaljaargang 2021-2022 lijkt de Capelse club verlost van het ‘Zwaard van Damocles: Sambo en de zijnen bivakkeren heden ten dage in de relatief veilige middenmoot van hun afdeling en zijn er op gebrand die status vast te houden. “Dat zou betekenen dat we komend seizoen kunnen instromen in de zaterdag-eerste klasse”, weet Charlton Sambo. “En ik kan je wel vertellen: daar verheugen we ons zeer op. Het zaterdagvoetbal leeft sowieso meer dan ‘de zondag’. Er komt simpelweg meer publiek op af en je krijgt straks leuke regioderby’s. Dat is ook fijn voor onze penningmeester. Bovendien treffen we straks tegenstanders die relatief dichtbij gelegen zijn. De verre reizen zijn dan voltooid verleden tijd.”

“Maar goed, eerst moeten we ervoor zorgen dat we in veilige haven blijven. Met deze ploeg heb ik daar alle vertrouwen in. We vormen een eenheid, de sfeer is goed en er is geen reden te verzinnen waarom we zouden degraderen. De komende maanden kunnen we onze toekomst zeker stellen. Ik zal er alles aan doen om dat met goals te onderstrepen.”
“En verder wil ik doen wat ik altijd al deed sinds ik bij CVV Zwervers voetbal: genieten van het spel, ons team, de supporters en al die mensen die zich als vrijwilliger een slag in de rondte werken om het iedereen naar de zin te maken.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 7 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06