Afbeelding

Groen van Prinstererschool maakt schoolpleinen groener

Algemeen 350 keer gelezen

CAPELLE • De Groen van Prinstererschool gaat twee bestaande schoolpleinen vergroenen. Dit is mogelijk door een subsidie van maximaal 125.000 euro vanuit het Denk & Doe Mee!-fonds.

De pleinen zijn overdag open, zodat het een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Het Denk & Doe Mee!-Fonds van de gemeente Capelle aan den IJssel is bedoeld om maatschappelijke plannen van inwoners en organisaties met een financiële bijdrage en hulp te ondersteunen.

Op de schoolpleinen komt veel groen, speeltoestellen die uitnodigen tot bewegen en een sportveld. Er is ruimte voor spelen met zand en ouderwetse spelletjes zoals hinkelen en knikkeren, maar ook bijvoorbeeld een schaaktafel. Een buitenklas maakt het bieden van onderwijs in de buitenlucht mogelijk. De pleinen krijgen een buurtfunctie en de pleinen worden klimaat adaptief. Dat wil zeggen dat wateroverlast door extreme regenbuien wordt tegengegaan doordat in het ontwerp ondergrondse bergingen voor water zijn opgenomen. Daarnaast draagt het vele groen bij warm weer bij aan de verkoeling van de omgeving. 

Projectwethouder Denk & Doe Mee!-Fonds Ans Hartnagel is enthousiast over het plan: “Het plan van de school voldoet precies aan waar het Denk & Doe Mee!-Fonds voor is opgericht. Omdat er in de wijk Schenkel op dit moment weinig groene speelvoorzieningen zijn, draagt dit initiatief bij aan de natuurbeleving onder kinderen en aan de leefbaarheid in de wijk. Hiermee gaan kinderen meer buiten spelen en komen ze meer in contact met de natuur”.

Schoolleider Jorien Kraal van de Groen van Prinsterer: “We zijn erg blij dat de subsidie is toegekend. Op de nieuwe schoolpleinen komt veel samen: spelen en bewegen, ontspanning, buurtontmoeting, klimaatadaptatie en natuur biodiversiteit. We gaan nu snel aan de slag om twee prachtige groene schoolpleinen te maken. En dat gaat al snel gebeuren. Op 25 februari beginnen de werkzaamheden en na de meivakantie openen we het plein met een feestelijke activiteit voor de hele wijk!”.

Meer informatie over het Denk & Doe Mee!-Fonds is te vinden op de website: www.denkendoemeefonds.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws gisteren
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15