Afbeelding

Groen van Prinstererschool maakt schoolpleinen groener

Algemeen 357 keer gelezen

CAPELLE • De Groen van Prinstererschool gaat twee bestaande schoolpleinen vergroenen. Dit is mogelijk door een subsidie van maximaal 125.000 euro vanuit het Denk & Doe Mee!-fonds.

De pleinen zijn overdag open, zodat het een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Het Denk & Doe Mee!-Fonds van de gemeente Capelle aan den IJssel is bedoeld om maatschappelijke plannen van inwoners en organisaties met een financiële bijdrage en hulp te ondersteunen.

Op de schoolpleinen komt veel groen, speeltoestellen die uitnodigen tot bewegen en een sportveld. Er is ruimte voor spelen met zand en ouderwetse spelletjes zoals hinkelen en knikkeren, maar ook bijvoorbeeld een schaaktafel. Een buitenklas maakt het bieden van onderwijs in de buitenlucht mogelijk. De pleinen krijgen een buurtfunctie en de pleinen worden klimaat adaptief. Dat wil zeggen dat wateroverlast door extreme regenbuien wordt tegengegaan doordat in het ontwerp ondergrondse bergingen voor water zijn opgenomen. Daarnaast draagt het vele groen bij warm weer bij aan de verkoeling van de omgeving. 

Projectwethouder Denk & Doe Mee!-Fonds Ans Hartnagel is enthousiast over het plan: “Het plan van de school voldoet precies aan waar het Denk & Doe Mee!-Fonds voor is opgericht. Omdat er in de wijk Schenkel op dit moment weinig groene speelvoorzieningen zijn, draagt dit initiatief bij aan de natuurbeleving onder kinderen en aan de leefbaarheid in de wijk. Hiermee gaan kinderen meer buiten spelen en komen ze meer in contact met de natuur”.

Schoolleider Jorien Kraal van de Groen van Prinsterer: “We zijn erg blij dat de subsidie is toegekend. Op de nieuwe schoolpleinen komt veel samen: spelen en bewegen, ontspanning, buurtontmoeting, klimaatadaptatie en natuur biodiversiteit. We gaan nu snel aan de slag om twee prachtige groene schoolpleinen te maken. En dat gaat al snel gebeuren. Op 25 februari beginnen de werkzaamheden en na de meivakantie openen we het plein met een feestelijke activiteit voor de hele wijk!”.

Meer informatie over het Denk & Doe Mee!-Fonds is te vinden op de website: www.denkendoemeefonds.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie vangt pulletje op nadat moedereend is doodgereden: 'We vangen niet alleen boeven' Nieuws 16 uur geleden
• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws gisteren
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws 27 mei, 11:18
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49