• Mario Meijer: verknocht aan CKC.
• Mario Meijer: verknocht aan CKC. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Mario Meijer wil omhoog met CKC

Algemeen 342 keer gelezen

KRALINGSE VEER • Mario Meijer en CKC azen op promotie naar de derde klasse. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen BSC. “We weten wat ons te doen staat”, glimlacht Meijer (57). “Bij winst versterken we onze positie bovenin. En daar willen we eindigen ook. CKC is toe aan een stap omhoog, dat is duidelijk.”

Mario Meijer is bezig aan het vierde seizoen van zijn tweede periode als hoofdtrainer van CKC. Eerder werkte hij al eens acht jaar bij de trots van Kralingse Veer, waarna hij vijf seizoenen als trainer actief was bij SC Excelsior. “Toen ik besloot om daar weg te gaan, waren er wat verenigingen om uit te kiezen”, vertelt hij. “Onder deze clubs bevond zich CKC. De keuze was niet moeilijk”, lacht hij. “Ik weet niet wat het is met deze vereniging: vanaf het eerste moment dat ik ooit het sportpark opstapte werd ik geraakt door de sfeer. Het voelde van begin af aan als ‘mijn club’. CKC staat voor vriendschap en gezelligheid. Beide aspecten zijn prachtig, al heeft die gezelligheid de club ook wel eens in de weg gezeten”, lacht Meijer.

Toen hij ruim drie seizoenen geleden zijn rentree maakte op ‘t Veer trof Mario Meijer (die inmiddels alweer 27 jaar (!) tot de begeleidingsstaf van profclub Excelsior behoort) een selectie met jong talent en ervaren krachten. “Een ideale mix om goed mee te presteren,” blikt hij terug. “En in dat eerste jaar zaten we al meteen dicht tegen promotie aan. We strandden uiteindelijk in de halve finale van de play-offs. Nieuwerkerk werd dat seizoen kampioen. Onze volgende pogingen om hogerop te komen mislukten vanwege de coronacrisis en de afgebroken competities. Nú gaan we opnieuw voor de prijzen. We willen absoluut naar de derde klasse en vinden ook dat we op dat niveau thuis horen. In bekerduels en vriendschappelijke wedstrijden tegen hoger spelende teams doen we het goed. Dat zegt iets over de potentie.” Het is echter geen sinecure om de sterke vierde klasse-poule waar CKC dit seizoen deel van uitmaakt te ontstijgen, weet Mario Meijer. “Dit is geen afdeling waar je met twee vingers in je neus kampioen wordt. De concurrentie is sterk met Groeneweg (koploper met één punt voorsprong op CKC), BSC, Hillegersberg, TOGB en Zestienhoven. Het zijn allemaal ploegen met ambitie. Het is aan ons om ons in dat veld te onderscheiden met mooie prestaties en dito resultaten. We leggen onszelf de druk op om nieuwe stappen te zetten. Spelersgroep en staf zijn er van overtuigd dat het kán.”

Hoe het ook zal aflopen, zeker is dat Meijer ook komend voetbaljaar voor de groep zal staan bij de zwartwitten. “Ik heb een contract voor onbepaalde tijd”, zegt hij. “Ik ben van plan om hier nog lang te blijven. We ontwikkelen ons nog steeds. Dan kun je door, hè.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 13 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 15 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20