• Samenkomst in Inloophuis De IJssel.
• Samenkomst in Inloophuis De IJssel. Foto: J.E. Wielaard

Ontmoetingsplaats voor (ex-)kankerpatiënten

Algemeen 453 keer gelezen

capelle • Inloophuis De IJssel organiseert activiteiten voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Van een open inloop, voor een praatje tot een wandeling onder begeleiding en workshops; de vrijwilligers staan klaar voor de Capelse en Krimpese inwoners. Maar extra hulp is hard nodig.

José Grandia en Treske Willemse zijn twee van die vrijwilligers die met raad en daad bijspringen. “We bieden eigenlijk best veel aan. Zo kennen we de contacten, zoals inloop- en lotgenotencontacten. Informatie, door middel van onder andere thema-avonden en lezingen. Maar ook beweegactiviteiten, van massage, stoelyoga, wandelen, zwemmen, Tai Chi tot fietsen bij goed weer. Daarnaast kennen we de creatieve ontspanning; van workshops met bloemen, tekenen en schilderen, tot kunst en mooi maken. Wij geven tijd en aandacht in een moeilijke fase van iemands leven. Het doel van alle activiteiten is om de bezoekers weer in balans te krijgen zodat de bezoeker ‘’beter kan leven met kanker’’. Elke bezoeker is immers anders en heeft andere ondersteuning nodig, vandaar dat het programma zo uitgebreid is”. 

Volgens de dames Grandia en Willemse is extra hulp altijd meer dan welkom. “Wij hebben een ANBI-status, middelen krijgen wij voor een klein deel van de gemeentes maar wij zijn verder afhankelijk van het organiseren van allerlei acties en giften. Denk daarbij aan de actie ‘huis in actie’ via het Kankerfonds, lokale acties van ondernemers, de Lichtjestocht etc. Maar eigenlijk kun je als vrijwilligersorganisatie elke vorm van hulp en steun goed gebruiken. Onze grote wens of eigenlijk droom is een prachtig ingericht huis met tuin waar wij heel veel kankerpatiënten kunnen ontvangen. Daarnaast zou het prachtig zijn als er financiële zekerheid is. Voldoende structurele middelen en een langdurig vooruitzicht om op deze voet door te kunnen gaan, is toch waar we in ons achterhoofd aan denken. Pas dan kun je ook langdurig beleid uitstippelen”. 

Net als veel andere vrijwilligersorganisaties heeft ook Inloophuis De IJsel extra handen nodig. Grandia: “Wij hebben zeker nog meer vrijwilligers nodig. Er zijn vacatures voor gastvrouw/gastheer om bezoekers te ontvangen en een luisterend oor te bieden, en ook bij het administratieteam en pr-team. Maak een vrijblijvende afspraak via 010-7370069 en vraag naar José of Saskia of mail via ons info@inloophuisdeijssel.nl. “Maar we maken ook veel lol hoor,” voegt Treske Willemse nog toe. “Gezelligheid staat bij ons voorop”.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15