Zahra de Kwant van de Johannes Calvijnschool uit Krimpen aan den IJssel heeft de voorleeswedstrijd van Bibliotheek aan den IJssel gewonnen.
Zahra de Kwant van de Johannes Calvijnschool uit Krimpen aan den IJssel heeft de voorleeswedstrijd van Bibliotheek aan den IJssel gewonnen. Foto: Aangeleverd

Zahra wint voorleeswedstrijd Bibliotheek aan den IJssel

Algemeen 526 keer gelezen

CAPELLE • Zahra de Kwant van de Johannes Calvijnschool uit Krimpen aan den IJssel heeft de voorleeswedstrijd van Bibliotheek aan den IJssel gewonnen. Deze wedstrijd vond woensdag 9 februari plaats in de theaterzaal van De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Het was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Bibliotheek aan den IJssel vertegenwoordigen in de kwartfinale. Wellicht wordt Zahra wel De Nationale Voorleeskampioen 2022.

Spannend kwartiertje
De dertien kandidaten van scholen uit Krimpen en Capelle werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Esther Erdtsieck naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl de deelnemers hun hersenen lieten kraken tijdens de kinderboekenquiz, trok de jury - bestaande uit wethouder Coen Derickx van Krimpen aan den IJssel, kinderboekenambassadeur Sophie en Cindy Snoeck van Bibliotheek aan den IJssel - zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Cindy Snoeck gesproken. Zahra las een fragment voor uit het boek Offerkind van Rob Ruggenberg. De jury vond de keuze voor het boek origineel en werd gegrepen door Zahra’s meeslepende optreden.

Zahra zal één van de 73 deelnemers zijn aan de kwartfinale die in maart online wordt georganiseerd. Een vakjury beoordeelt daarbij de voorleesvideo’s van deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Zahra de Kwant van de Johannes Calvijnschool uit Krimpen aan den IJssel heeft de voorleeswedstrijd van Bibliotheek aan den IJssel gewonnen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 21 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00