• Lauren Molengraaf is weer thuis, een bronzen WK-medaille rijker.
• Lauren Molengraaf is weer thuis, een bronzen WK-medaille rijker. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Lauren Molengraaf: Nagenieten van WK-brons

Algemeen 690 keer gelezen

CAPELLE • Lauren Molengraaf boekte op het WK Veldrijden voor junioren het mooiste succes in haar wielerloopbaan tot nog toe: ze werd derde.

Haar bronzen WK-plak ligt in de woonkamer van haar ouderlijk huis in Capelle. De video van haar race heeft ze al een paar keer teruggekeken. Lauren Molengraaf is zowel trots als tevreden.

Volgens de bookmakers zou ze weinig kans maken om ‘van voren’ te eindigen op het WK voor Junioren, zo werd gezegd. Het droge, harde snelle parcours in het Amerikaanse Fayeteville leek niet bepaald op haar lijf geschreven. “En eigenlijk klopt dat ook wel”, glimlacht de 16-jarige wielrenster. “Ik ben meer een technisch coureur. Desondanks dichtte ik mezelf best kansen toe om hoog te eindigen. Maar dan moest mijn plan wél slagen. Ik wilde er bij de start zo snel mogelijk vandoor gaan. Dat lukte, want ik kwam meteen aan kop. Daarna was het zaak om de eerste klim goed door te komen. Ook dat ging prima. Daarmee had ik een mooie uitgangspositie voor de rest van de race te pakken. Aan kop lag ik inmiddels niet meer. De voorste renster was niet bij te houden en nam al in de eerste ronde een behoorlijke voorsprong. Later reed ook mijn Nederlandse ploeggenote Leonie Bentveld bij mij weg. Omdat ik verschillende rijdsters van andere landen kort achter me wist, wilde ik niet proberen om Leonie nog bij te halen en de concurrentie te laten profiteren. Vanaf dat moment had ik nog maar één doel: proberen die derde plaats binnen te halen. Uiteindelijk slaagde ik er in om een gaatje te slaan met de nummers vier en vijf en ging ik als derde over de eindstreep.”

Dolgelukkig is ze met haar bronzen prestatie op het hoogste wielerniveau. “En dat in mijn eerste seizoen bij de junioren”, glimlacht Lauren. “Een super fijne entree die uiteraard naar meer smaakt.” Erg lang nagenieten van haar WK-succes zat er overigens niet in voor de Capelse. Zaterdag wachtte haar in Hoogeveen een volgend optreden, ditmaal op het NK. “En daarna zit het crossseizoen er op”, weet ze. “Dan ga ik me richten op het mountainbiken. Ik ga daarin een mooi internationaal programma rijden waar ik me erg op verheug.” 

“Mijn grootste doelen zijn plaatsing voor het EK en het WK. Gave uitdagingen waar ik vol voor wil gaan. En tussendoor zal ik ongetwijfeld nog terugdenken aan het crossseizoen en die mooie WK-week in Amerika. Het was geweldig om daar te mogen rijden. Het enthousiasme van het publiek, de spanning en het podium; ik heb er enorm van genoten. Volgend jaar hoop ik weer te vlammen. Ik ben dan tweedejaars en hopelijk nog wat sterker. Extra dimensie is dat dát WK in Nederland wordt gehouden. Maar goed, da’s toekomstmuziek. Eerst blijven presteren. De vorm is er.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws gisteren
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04