Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Ook de Olympisch kampioenen staan voor de Algerabrug

Algemeen 419 keer gelezen

Hein Otterspeer (33) en Patrick Roest (26) hebben honderden, zo niet duizenden keren over de Capelse wegen gereden. Beide schaatsers doen vanaf komende vrijdag mee aan de Olympische Spelen. Otterspeer groeide op in Ouderkerk en Roest in Lekkerkerk. Beiden komen er nog vaak, sterker nog, Roest woont nog in het buurtschap Opperduit. De verwachting is dat hij dit keer goud wint, in ieder geval op de ploegenachtervolging. Stelt u zich eens voor, ben je meervoudig wereldkampioen en zelfs Olympisch kampioen, kom je terug in dit IJsselgebied en sta je gewoon, net als al die andere automobilisten telkens weer in die irritante file voor de Algerabrug. Doodmoe van 2,5 week Peking, waar de files nog veel erger zijn, maar niet voor topsporters. Vlieg je als een raket over het ijs, gewend aan hoge snelheden, sta je opeens op de N210 stil, kruip je voort over de vlakke ondergrond. Lang geleden noemde ik deze brug in de krant De Brug der Zuchten en die term leeft nog immer voort.

Onlangs kreeg ik een persbericht. Het wegdek zal komende zomer worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag, Er komen snelheidscontroles (max.50, wist u dat?) en de RET gaat elektrische bussen inzetten. De overige vervoerders overigens nog niet. Dit alles om de geluidsoverlast en roetuitstoot aan beide zijden te verminderen. De roet- en fijnstofoverlast zijn al jaren een groot probleem. En toch gaat men bouwen, vlak langs deze weg, Blinq heet het fraaie project met hoog- en laagbouw. Nota bene op het terrein van het aloude zwembad dat deze week wordt gesloopt. Op de plaats waar in 2012 een mooie ijsbaan lag en een permanente schaatsbaan had kunnen en moeten komen zodat ook Otterspeer en Roest hier zouden kunnen trainen. Maar een schaatsbaan en Capelle, het blijft een koud schaatsijzer. Komende maanden wordt bovendien onderzocht hoe de files verder aangepakt dienen te worden. Een fietsburg aan de Algerabrug is een van de vier opties zodat er ‘over tien jaar’ twee maal twee rijstroken komen. Dan is Patrick Roest 36 en wint hij de Elfstedentocht. Op de flink verbrede N210 wordt dan door het uitzinnige publiek een erehaag voor hem gevormd en rijdt hij diep zuchtend alsnog stapvoets over de Algerabrug naar de Krimpenerwaard.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 16 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 20 uur geleden
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws 21 uur geleden
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Man raakt te water bij Zwaarddans: slachtoffer gereanimeerd 112 14 apr, 18:20
Afbeelding
In beeld - Kunst- en Atelierroute 2024 geopend Fotoreportage 14 apr, 10:20