• Wethouder Harriët Westerdijk met de checklist.
• Wethouder Harriët Westerdijk met de checklist. Foto: Frank de Roo

Handige checklist voor bijna 18-jarigen

31 jan, 11:30 Algemeen 139 keer gelezen

CAPELLE • Vanaf 18 jaar zijn Nederlanders voor de wet volwassen. Zij mogen dan stemmen, trouwen, zich registreren als donor, toeslagen of studiefinanciering aanvragen en nog veel meer. Daar komt veel bij kijken. De gemeente Capelle gaat daarom samen met Welzijn Capelle en De Jonge Krijger jongeren hiermee helpen met onder andere een checklist. De Capelse Jongerenraad heeft hierover ook meegedacht. 

Om na te gaan of zij hun (geld)zaken goed hebben geregeld, krijgen alle Capelse jongeren kort voor hun achttiende verjaardag een felicitatiekaart met een handige checklist. De kaart bevat ook QR-codes en weblinks naar meer informatie. Zo is op de website van Welzijn Capelle een speciale pagina met alle informatie op rij: www.welzijncapelle.nu/18. Wethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over deze actie: ”Het is een leuke manier om te zorgen dat jongeren goed weten wat er allemaal verandert als ze achttien jaar worden. Vooral omdat je dan zelf verantwoordelijk bent voor je geldzaken. Het is belangrijk om dat soort dingen goed te regelen en niet te laten liggen. Anders kun je flink wat geld mislopen en zelfs schulden maken. Jongeren hiervan bewust maken is hard nodig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer van hen schulden hebben. Dat moeten we dus zien te voorkomen.”

De Jonge Krijger
Jongeren met vragen over dit soort ‘regelzaken’ kunnen ook bellen, appen of mailen met De Jonge Krijger, of langsgaan. Wethouder Westerdijk: “Deze organisatie helpt jongeren op het gebied van onder andere werk, school en omgaan met geld. De hulp is gratis. Maak er dus gebruik van als dat nodig is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Twee bruggen bij Couwenhoekseweg vervangen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Treinverkeer plat door NS-staking op 26 augustus Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Extra zoet water tegen verzilting IJssel en Lek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ladies night in Wijkcentrum Schollevaar Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Veertiende Ronde van West in beeld FOTOREPORTAGE 17 aug, 19:00
Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 aug, 18:30
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 17 aug, 16:30
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 17 aug, 14:43