• De sloop van De Blinkert is gestart.
• De sloop van De Blinkert is gestart. Foto: Frank de Roo

Sloop De Blinkert gestart

28 jan, 14:44 Algemeen 741 keer gelezen

CAPELLE • Deze week is de sloop van het oude zwembad De Blinkert in Capelle begonnen. Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling) en Dico Smitsman (Projectontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling) begonnen symbolisch met het slopen van het zwembad dat plaatsmaakt voor woningbouw. 

Op de plek die vrijkomt worden vanaf begin volgend jaar 180 koop- en huurwoningen gebouwd. De woningen worden in 2024 opgeleverd.

De nieuwe woonbuurt
Het nieuwbouwproject ‘Buitenthuis de Blinkert’ bestaat straks uit een woonbuurt met 180 woningen, waaronder koop- en huurappartementen in de sociale- en vrije sector. De buurt bestaat dan uit 45 sociale huurwoningen, 45 vrije sector huurwoningen en 90 koopwoningen. In de zomer van 2021 heeft projectontwikkelaar Van Wijnen gesproken met omwonenden en toekomstige bewoners over de plannen. Met een klankbordgroep is verder gepraat over de inrichting van de buitenruimte. De aanvullingen en suggesties die hier uit zijn gekomen, hebben een plek gekregen in het ontwerp. Daarnaast zijn er ideeën opgedaan voor de invulling van de ontmoetingsruimte. Dit wordt de komende periode verder uitgewerkt. Ideeën kunnen nog worden ingediend via www.buitenthuis-deblinkert.nl

Op de nieuwe website www.woneninblinq.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen omtrent de verkoop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10