Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Het nieuwe jaar in met een eigen onderneming

27 jan, 14:03 Algemeen 27 keer gelezen

Of je nu dit jaar je eigen onderneming bent gestart, al langer een bedrijf met meerdere medewerkers hebt, of al een tijd voor jezelf werkt als zzp’er, het begin van het nieuwe jaar is altijd een mooi moment om je zaken goed te regelen. 

Zo is het als zelfstandig ondernemer belangrijk om een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers af te sluiten, zodat je ook dit jaar verzekerd bent voor schade die je onverhoopt aan kunt brengen tijdens je werkzaamheden.

Aansprakelijkheidsverzekering
Als ondernemer doe je natuurlijk je uiterste best om je werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Maar er kan weleens iets mis gaan, soms zelfs zo erg dat je schade aan de spullen van de klant veroorzaakt. Of wanneer een van je medewerkers letsel oploopt tijdens werktijd.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid, wanneer jij, een van je medewerkers, of zelfs een van jouw producten schade veroorzaakt bij anderen.

Er zijn twee verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen voor ondernemers:

• De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers is een verzekering speciaal voor zelfstandig ondernemers.

• De aansprakelijkheidsverzekering MKB is een verzekering voor midden- en kleinbedrijven die bestaan uit maximaal 250 werknemers.

Dekking voor zzp’ers
Wanneer personen of zaken schade oplopen door jouw werkzaamheden als zzp’er wordt dit gedekt door de algemene bedrijfsaansprakelijkheid. Als zelfstandig ondernemer vallen hiernaast de volgende zaken ook vaak onder de basisdekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:

  • De productaansprakelijkheid komt van pas als je met je bedrijf producten levert aan klanten. Je bent dan verantwoordelijk wanneer deze schade toebrengen aan deze klanten en kan anders voor veel schadekosten komen te staan.
  • De milieuaansprakelijkheid dekt de materiële en personenschade die naar aanleiding van jouw werkzaamheden door milieu- en luchtverontreiniging is ontstaan.
  • De werkgeversaansprakelijkheid biedt dekking voor materiële schade en personenschade aan je eigen werknemers en de personen die je inhuurt voor de uitvoering van werkzaamheden.
  • Sinds kort is er ook de cyber aansprakelijkheid waarbij schade aan anderen of andermans spullen door cybercrime is meeverzekerd tot € 10.000 per jaar. Bijvoorbeeld wanneer een datalek ervoor zorgt dat jouw klantgegevens openbaar worden en doelwit kunnen zijn van hackers.
  • Ook gehuurde en geleende spullen die je van anderen leent voor je werk zijn dankzij deze dekking verzekerd tegen diefstal en beschadiging.
  • En ook de eigendommen van jouw klanten zijn verzekerd voor materiële schade wanneer jij ze in behandeling, in bewerking of in bewaring hebt. Op deze manier kun je zorgeloos je bedrijf runnen en weet je dat je goed gedekt bent, mocht er ooit iets misgaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10