Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Walk of Fame had Capelle op de kaart kunnen zetten

27 jan, 18:30 Algemeen 356 keer gelezen

Op 14 oktober jongstleden schreef ik hier een column over The Walk of fame. Ik verwees hierbij naar het feit dat onze gemeente vrijwel geen publiekstrekkers heeft. Geen oude stadskern, geen slot (al vernoemen en pronken we wel met het Slot), geen schaatsbaan (weet u het nog, we waren zo dichtbij een eigen ijsbaan…), en ook geen bijzondere attracties. Ja, het Dief- en duifhuisje wordt gezien als kleinste museum van ons land en is het enige overblijfsel van het 16e-eeuwse Slot van Capelle aan de andere zijde van de Nieuwe Laan. 

Ik stelde in mijn column voor om de noodlijdende Rotterdamse The Walk of Fame naar Capelle te halen. Immers, de tegels nabij Ahoy moeten voor eind maart weg. Dat de lokale politiek hier in Capelle luistert naar de burgers, bleek al snel. Burgemeester Oskam, Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) lazen de column voor in de gemeenteraad en er ontstond een fijne discussie. 

Er werden zelfs snel contacten gelegd met het bestaande stichtingsbestuur. Helaas is nu gebleken dat de tegels met handafdrukken en handtekeningen van beroemdheden voorgoed verdwijnt en volgens de statuten toch niet naar Capelle kan komen. Sterker, een aantal tegels wordt momenteel geveild en andere ‘gekocht’ door bijvoorbeeld Lee Towers. Hier in Capelle werd al gedacht om Davina Michelle, Ronnie Flex, Ruth Jacott, Jan Peter Balkenende, Peter Oskam en vele andere in ‘beton te vereeuwigen’. Maar ook andere kanjers een plek te geven op bijvoorbeeld het nieuwe Stadsplein.

Ooit nam Capellenaar Paul Lange het initiatief voor The Walk of fame in Rotterdam. Het had mooi geweest Paul zijn droom hier een vervolg te geven. Wellicht zijn er nu mensen die dit lezen en zich alsnog sterk willen maken voor een vernieuwd echt Capelse sterrenpromenade zoals op de Hollywoord Boulevard. Laten zij zich dan melden bij de redactie en wie weet, krijgt Capelle zo toch een publiekstrekker. De lokale politiek kwam snel in actie, dat is op zich al een prettig gegeven.

Er wordt dus wel degelijk naar de bewoners geluisterd, ook al was
het een geschreven column.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10