• Daniel Thenu, voormalig SP'er nu kandidaat op de D66-lijst.
• Daniel Thenu, voormalig SP'er nu kandidaat op de D66-lijst. Foto: PR D66

Daniël Thenu maakte bewust ‘transfer’

27 jan, 11:30 Algemeen 335 keer gelezen

CAPELLE • Op woensdag 16 maart worden in onze gemeente de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De meeste partijen laten al van zich horen. Daarom is het tijd om enkele lokale politici voor te stellen. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor deze gemeente. 

Daniël Thenu is zo’n politicus die zich overdag beroepshalve al inzet voor de lokale burgers en in de avonduren pro deo namens D66 in diverse commissies plaatsneemt, al dan niet online.

‘Berghuisje’

Daniël Thenu maakte binnen de lokale politiek bewust een ‘Berghuisje’.
Opmerkelijke lezers die vorige keer op Thenu hebben gestemd, zullen bij het lezen van de partijnaam D66 verbaasd kijken. Daniël Thenu zat vorige keer toch bij de SP? Heeft hij een ‘Berghuisje’ gemaakt? Een transfer van de ene tegenpool naar de andere?

“Dat klopt inderdaad”, beaamt Thenu. “Vanwege gezondheidsklachten werd ik in mijn functioneren belemmerd. Ik kon, zowel als bestuurslid en (burger)raadslid, daardoor niet meer aan mijn verplichtingen voldoen. Ik heb toen een tijdje rust genomen. Binnen de SP veranderde er ook best het een en ander.” 

Positieve ervaring

“In politiek opzicht heb ik daar wel veel positieve ervaring opgedaan. Belangrijke activiteiten waren de vele gesprekken in de wijken.”

“Luisteren naar problemen die bewoners ervaren. Het houden van onderzoeken en enquêtes. Het stimuleren van initiatieven van bewoners en het inbrengen bij commissie of raadsvergaderingen”.

Gelijke kansen

Dat politici zich afsplitsen en al dan niet met anderen een nieuwe partij beginnen merken we zeker in Capelle. Een overstap komt minder vaak voor. 

Thenu dacht in de afgelopen jaren na over een terugkeer in de lokale politiek en kwam tot de conclusie dat D66 hem het meest na aan het hart ligt. “Wat mij aanspreekt bij D66, is het gedachtegoed, de doelstellingen en uitgangspunten. Visie zoals “we laten iedereen vrij en niemand vallen”. De overheid die gelijke kansen schept voor iedereen. Kansenongelijkheid in onderwijs, wonen en werken aanpakken.” 

“Belangrijk in de nieuwe politiek, die D66 voorstaat, is het omkijken naar anderen. Wat ik belangrijk vind, is dat burgers zich herkennen en vertrouwen krijgen in het politiek programma van D66, de sociaal liberale partij Capelle. Ik denk zeker dat het landelijk succes door zal zetten in Capelle.” 

We zijn nu als team gestart met campagne voeren. Ik zie dat we allemaal zeer enthousiast en gemotiveerd zijn”. 

Maatschappelijk betrokken

Daniël Thenu is in het dagelijks leven onder meer actief in de psychosociale zorg. Bewust kiest hij voor maatschappelijke functies. 

Wat dient er op dit vlak te gebeuren in Capelle? “Door beleidsveranderingen en bezuinigingen op maatschappelijk gebied hebben we ervaren dat dit consequenties heeft gehad voor de burgers.” 

“De beleidskeuze van het college richt zich de laatste jaren veelal op handhaving, veiligheid en woon/leefomgeving. Belangrijk, maar het ontwikkelen van verschillende woon- gebiedspaspoorten vergt ook veel aandacht, vooral nu.” 

“Er is onvoldoende aandacht voor maatschappelijke burgerparticipatie, achterstanden op het terrein van werk en inkomen. Het tegengaan van discriminatie in Capelle, armoede en betaalbare huizen voor iedereen”.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10