Afbeelding
Foto: 123RF.com

Maximale testcapaciteit GGD Hollands Midden bereikt

25 jan, 16:20 Algemeen 173 keer gelezen

REGIO • De maximale testcapaciteit in de regio Hollands Midden is bereikt. Wie nu een test wil doen, kan over ongeveer 48 uur in de regio terecht. “Mogelijk is er in andere regio’s eerder plek”, meldt de GGD.

“Dat we niet verder kunnen opschalen heeft te maken met het feit dat de maximale laboratoriumcapaciteit in Nederland van 150.000 testen per dag is bereikt. Er is dus geen ruimte meer om nog meer PCR-tests te laten analyseren. Dit betekent helaas dat de wachttijden voor een test oplopen.” 

“Stichting Open Nederland (SON) gaat de GGD’en vanaf volgende week ondersteunen door ook testen af te nemen. Hierdoor kan de vraag naar testen beter worden opgevangen en hopen wij dat de wachttijd voor een test afneemt. De commerciële testaanbieders van SON gebruiken alleen antigeen (snel)testen. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen.” 

“Het maken van een testafspraak blijft op dezelfde manier gaan. Via coronatest.nl of het landelijk coronatest afsprakennummer van de GGD’en (0800-1202). Als bij het maken van de afspraak blijkt dat de GGD Hollands Midden geen plek meer heeft, dan verschijnt automatisch de mogelijkheid om voor een antigeen (snel)test bij een andere testaanbieder van SON te kiezen. Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken bij de GGD’en. Het kan door drukte wel voorkomen dat je dan iets verder moet reizen of iets langer moet wachten.”

In Capelle is er geen testlocatie beschikbaar; Capellenaren moeten daardoor uitwijken naar omringende gemeenten om zich te laten testen. Naast reistijd komt daar nu wachttijd bovenop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10